Νίκησε αλλά δεν «κλείδωσε» την πρόκριση η Φιορεντίνα, τρομερό ματς μεταξύ Βασιλείας και Σλόβαν Μπρατισλάβας

Παίκτες Φιορεντίνα

i

© Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images

Νίκησε αλλά δεν «κλείδωσε» την πρόκριση η Φιορεντίνα, τρομερό ματς μεταξύ Βασιλείας και Σλόβαν Μπρατισλάβας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:55 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 14.08.2024

Η Φιορεντίνα δεν «κλείδωσε» την πρόκριση κόντρα στη Σίβασπορ (1-0) του Γούτα και του Χαρίση, με την πρόκριση να κρίνεται, πλέον, στην Τουρκία. Την ίδια ώρα, τέσσερα γκολ και ανοιχτούς λογαριασμούς άφησε η αναμέτρηση της Βασιλείας με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-2).

Η Φιορεντίνα επικράτησε της Σίβασπορ στην Ιταλία, όμως το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0) της φάσης των «16» του Europa Conference League κάνει... εύθραυστη τη ρεβάνς. Οι «βιόλα» πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Μπάρακ στο 69', όμως αυτό τελικά μέτρησε στο 71' μετά την επικύρωση του VAR. Πλέον, η ομάδα του Γούτα και του Χαρίση καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στην Τουρκία και να πάρει εκείνη την πρόκριση στα προημιτελικά.

Την ίδια ώρα Βασιλεία και Σλόβαν Μπρατισλάβας πρόσφεραν θέαμα και γκολ, με την πρόκριση όμως να παραμένει ανοιχτή. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 2-2, με τα τρία από τα τέσσερα τέρματα να έχουν μπει στο ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6ο λεπτό ο Αμουντί, ακολούθησε το 1-1 του Μεντβέτεφ στο 17' και στο 40' ο Ζεκίρι έκανε το 2-1. Όμως οι φιλοξενούμενοι τελικά έφεραν το ματς στα ίσα με τον Αμπουμπακάρι στο 70' και πλέον όλα θα κριθούν στη Σλοβακία.

Την ίδια ώρα η Γάνδη έμεινε στο 1-1 με την Μπασάκσεχιρ, με τα γκολ των Οκάκα (16') και Ορμπάν (35'), ενώ η Λεχ Ποζνάν είχε ένα σχετικά εύκολο βράδυ επικρατώντας της Ντζουργκάρντεν με 2-0.