Πότε είναι οι κληρώσεις των ομίλων του Europa και του Conference League;

Πότε είναι οι κληρώσεις των ομίλων του Europa και του Conference League;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:54 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:59 - 30.08.2024

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι να οριστικοποιηθούν οι ομάδες που θα αγωνίζονται στους ομίλους των Europa και Conference League.

Ένας μήνας απομένει για την έναρξη της League Phase (25/26-9) στο Europa, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα ξεκινήσει το Conference League (3/10). Το μόνο που μένει να ξεκαθαριστεί είναι ποιες ομάδες θα απαρτίζουν τις δύο διοργανώσεις, κάτι που θα ξεκαθαριστεί το βράδυ της 29ης Αυγούστου.

Όσον αφορά την ελληνική εκπροσώπηση, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μία ανάσα από τη League Phase του Europa League. Το περασμένο βράδυ (22/8) ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 4-0 της Σάμροκ Ρόβερς και πλέον η ρεβάνς με τους Ιρλανδούς φαντάζει τυπική διαδικασία. Αν λοιπόν δεν συμβεί κάποιο θαύμα, οι Θεσσαλονικείς θα βρουν μία ακόμα ελληνική ομάδα στη League Phase της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει εξασφαλίσει παρουσία σε όμιλο και θα βρίσκεται σίγουρα στο Europa League. Αυτή την εξασφάλισε το βράδυ της 29ης Μαΐου, όταν επικράτησε της Φιορεντίνα στον τελικό του UEFA Conference League, κατακτώντας το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο. Από εκεί και πέρα η τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση ενδέχεται να έχει επίσης ελληνική εκπροσώπηση.

Αυτό θα γίνει γνωστό το βράδυ της επόμενης Πέμπτης (29/8), εκεί όπου είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς που θα δώσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λανς. Το «τριφύλλι» επέστρεψε από τη Γαλλία κουβαλώντας το 2-1, το οποίο αφήνει χώρο για ανατροπή του συνολικού αποτελέσματος. Όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου αναμένεται να παραβρεθούν πάνω από 40 χιλ. φίλαθλοι.

Το πρωί της Παρασκευής (30/8), λοιπόν, θα έχουν γίνει γνωστές όλες οι ομάδες του Europa και του Conference League, οι οποίες από εκεί και έπειτα θα μάθουν τους αντιπάλους τους στη διοργάνωση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Σε πρώτο χρόνο, ο Ολυμπιακός και κατά πάσα πιθανότητα ο ΠΑΟΚ θα ξέρουν με ποιον θα παίξουν τo μεσημέρι εκείνης της ημέρας, αφού η κλήρωση για το Europa League είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας. Ακολούθως, στις 15:30 και εφόσον έχει προκριθεί στο Conference League, ο Παναθηναϊκός θα ξέρει με ποιους θα παίξει.