Άγρια επεισόδια στη Κωνσταντινούπολη: Ultras της Φενέρ επιτέθηκαν σε οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Οπαδοί Φενέρμπαχτσε & Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

PrtScr

Άγρια επεισόδια στη Κωνσταντινούπολη: Ultras της Φενέρ επιτέθηκαν σε οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Κώστας Τόπας 10:16 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 24.10.2024

Σκληρά επεισόδια διαδραματίστηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τετάρτης (23/10), καθώς οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έστησαν ενέδρα σε αυτούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε (24/10, 22:00), στην οποία είναι προπονητής ο άλλοτε τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Ζοσέ Μουρίνιο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League.

Το παιχνίδι κόντρα στην τουρκική ομάδα, είναι κομβικής σημασίας για τον Έρικ Τεν Χαχ, η ομάδα του οποίου δυσκολεύεται πολύ μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν εν μέσω αβεβαιότητας για το μακροπρόθεσμο μέλλον του στο «Ολντ Τράφορντ».

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση ωστόσο, δεν έλειψαν τα ευτράπελα. Καθώς το βράδυ της Τετάρτης (23/10) οι ultras της Φενέρμπαχτσε συγκρούστηκαν με τους φιλοξενούμενους οπαδούς της Γιουνάιτεντ στην Τουρκία ενόψει του μεγάλου αγώνα.

Αν και υπάρχει πάντα μια τρομερή ατμόσφαιρα για αγώνες εκτός έδρας με τουρκικούς συλλόγους, αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απροκάλυπτη συμπεριφορά όπως αυτή, με το Stretty News να δημοσιεύει φωτογραφίες και λογαριασμούς οπαδών για τις επιθέσεις από ultras.

Μια ομάδα πέντε οπαδών των «κόκκινων διαβόλων» ισχυρίζεται ότι δέχθηκαν επίθεση έως και πενήντα ultras, ενώ κάποιοι τραυματίστηκαν από γυαλί και λοστό.

«Περίπου 50 από αυτούς μας στρίμωξαν», είπε ένας οπαδός της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. «Ένας οπαδός με ακολούθησε σε έναν δρόμο και προσποιήθηκε ότι θα με βοηθούσε, πριν με χτυπήσε με λοστό στο στο σαγόνι».

Επιπλέον, υπάρχει μια ξεχωριστή αναφορά για ένα περιστατικό όπου 20 οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έπεσαν πάνω σε μια μικρότερη ομάδα της αγγλικής ομάδας, πετώντας ποτήρια προς την κατεύθυνση τους και προσπαθώντας να προκαλέσουν περαιτέρω αναταραχή.