«Πάρτι» του Άγιαξ κόντρα στην Μπεσίκτας - Η μπίλια έκατσε στο «Χ» στο ματς της Ρόμα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο

Παίκτες του Άγιαξ

i

© Imago

«Πάρτι» του Άγιαξ κόντρα στην Μπεσίκτας - Η μπίλια έκατσε στο «Χ» στο ματς της Ρόμα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 00:00 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 27.09.2024

Ο Άγιαξ «διέλυσε» την Μπεσίκτας με... τεσσάρα, ενώ η Ρόμα έμεινε ισόπαλη με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-1), στην πρεμιέρα της στο League Stage του Europa League.

Πλούσιο ήταν το θέμα -και- τη δέυτερη μέρα της 1ης αγωνιστικής του League Stage του Europa League, με το ατελείωτο «πάρτι» του Άγιαξ να κάνει τη διαφορά.

Ο Αίαντας υποδέχτηκε την Μπεσίκτας στο Άμστερνταμ και πανηγύρισε τη νίκη με 4-0. Οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Τούρκους. Στο 31ο λεπτό η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς, με τον Φιτς-Τζιμ να ανοίγει το σκορ (1-0). Στην επανάληψη το σκηνικό του ματς παρέμεινε ίδιο, με την ομάδα του Φαριόλι να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να δείχνει διάθεση να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Στο 51΄ ο Γκοντς διαμόρφωσε το 2-0, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τέιλορ «κλείδωσε» τη νίκη. Το... κερασάκι στην τούρτα για τον Άγιαξ έβαλε και πάλι ο Γκοντς στο 73ο λεπτό, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ για το τελικό 4-0.

Στην άλλη αναμέτρηση που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα, η Ρόμα κοντραρίστηκε στο «Ολίμπικο» με την Αθλέτικ Μπιλμπάο σε μία άκρως αμφίρροπη «μάχη», όπως αποδείχτηκε στο χορτάρι (1-1).

Ο Ντόβμπικ χάρισε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με μία άπιαστη κεφαλιά στο 32΄ κι έπειτα από σέντρα του Ανχελίνιο, όμως οι Ισπανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Οι «Τζαλορόσι» κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους μέχρι 85΄, όταν και ήρθε η ισοφάριση. Ο Παρέδες βρέθηκε στην περιοχή έπειτα από μία στημένη φάση και βρήκε δίχτυα για το τελικό 1-1.

Από την άλλη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Βικτόρια Πλζεν μας χάρισαν μία απολαυστική ματσάρα, η οποία έληξε ισόπαλη και κρίθηκε στο φινάλε (3-3).

Δείτε όλα τα αποτελέσματα: