Η ακριβότερη ενδεκάδα του Europa League

Νίκο Γουίλιαμς

i

©imago

Η ακριβότερη ενδεκάδα του Europa League

Δημήτρης Χούπης 13:41 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:41 - 25.09.2024

Στο Europa League θα παίξουν αρκετοί αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που έχουν λάμψει με το ταλέντο τους. Ποια όμως είναι η πιο ακριβή ενδεκάδα της διοργάνωσης;

Το Europa League ξεκινάει και οι ποδοσφαιρικοί αστέρες είναι έτοιμοι να λάμψουν με το ταλέντο τους. Από τους ήδη γνωστούς παίκτες που έχουν δείξει στον κόσμο τι πραγματικά αξίζουν, μέχρι κι αυτούς που θέλουν να βρουν την ευκαιρία της Ευρώπης για να αναδειχτούν.

Πάμε λοιπόν να δούμε την πιο ακριβή ενδεκάδα αυτών των παικτών οι οποίοι θα δώσουν το παρόν σε ακόμα μία μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σε αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ έχουν τον πρώτο λόγο με τρεις παίκτες, ενώ ακολουθεί η Σοσιεδάδ με δύο.

Από έναν έχει η Μπιλμπάο, η Πόρτο και η Γαλατασαράι, με τον ποδοσφαιριστή της τουρκικής ομάδας να είναι και ο πιο ακριβός παίκτης του Europa League. Ο πιο «φθηνός» παίκτης της διοργάνωσης έχει αξία 45 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο πιο ακριβός φτάνει τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκινάμε από τον τερματοφύλακα με τον Ντιόγκο Κόστα της Πόρτο να είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ έχει αξία (σύμφωνα με το transfermarkt) 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην τετράδα της άμυνας είναι ο Ντέστινι Ουντότζι, ο Ματίας Ντε Λιχτ, ο Κρίστιαν Ρομέρο και ο Πέδρο Πόρο.

Ο Ουντότζι της Τότεναμ έχει αξία 45 εκατομμυρίων ευρώ, όπως και ο δεξιός μπακ των «σπιρουνιών», Πέδρο Πόρο. Όσον αφορά τους δύο στόπερ, τον Ντε Λιχτ της Γιουνάιτεντ και τον Ρομέρο της Τότεναμ έχουν αξία 65 εκατομμύρια ευρώ.

Στο κέντρο είναι δύο παίκτες που συζητήθηκαν αρκετά το καλοκαίρι. Ο Μάρτιν Ζουμπιμεντί της Σοσιεδάδ, που απέρριψε τη Λίβερπουλ έχει αξία πενήντα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Κόμπι Μεϊνού έχει αξία 55 εκατομμύρια ευρώ.

Μπροστά τους είναι ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων», Μπρούνο Φερνάντες με αξία εβδομήντα εκατομμύριων ευρώ. Στο δεξί άκρο της επίθεσης είναι ο Τακεφούσα Κούμπο με πενήντα εκατομμύρια ευρώ, στα αριστερά είναι ο Νίκο Γουίλιαμς με εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ και στην κορυφή της επίθεσης ο Βίκτορ Οσίμεν με εκατό εκατομμύρια ευρώ.