To Europa League είναι το νέο Champions League...

O Λουτσέσκου και ο Μεντιλίμπαρ στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

i

© Intime

To Europa League είναι το νέο Champions League...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:09 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 30.08.2024

Η νέα έκδοση του UEFA Europa League - στην οποία Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα ψάξουν την υπέρβαση - θυμίζει πλέον πολύ την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Το Champions League!

Τρεις εκπροσώπους θα έχει τη φετινή σεζόν η Ελλάδα, αφού Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ καλούνται να συνεισφέρουν πολύτιμους βαθμούς στο UEFA Ranking. Οι δύο τελευταίοι θα προσπαθήσουν να το κάνουν σε μία διοργάνωση που έχει αναβαθμιστεί αρκετά και που πλέον θυμίζει Champions League.

Ο λόγος για το Europa League! Το δεύτερο κορυφαίο αθλητικό ποδοσφαιρικό τουρνουά της Ευρώπης τείνει να φτάσει αρκετά το πρώτο, αφού οι ομάδες που το απαρτίζουν είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Για παράδειγμα, από τα κλαμπ που βρίσκονται στο pot 1, όλοι έχουν έστω και μία παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τα τελευταία 10 χρόνια. Μάλιστα, η Τότεναμ - η οποία δεν αποτελεί καν το πιο «βαρύ» όνομα - έφτασε μέχρι τον τελικό της σεζόν 2018/19.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Άγιαξ, Λάτσιο, Λυών, Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακός, Μπράγκα και Γαλατασαράι είναι ομάδες που το όνομά τους έχει συνδεθεί έντονα με το UEFA Champions League. Πολλές από αυτές βρίσκονταν στη διοργάνωση σχεδόν κάθε χρόνο και μάλιστα με παρουσία μέχρι τα νοκ - άουτ. Ακόμα και η Άντερλεχτ π.χ. που είναι στο τέταρτο pot είχε βρεθεί τέσσερεις φορές σε ομίλους από τη σεζόν 2012/13. Μόνο τις κληρώσεις που είχαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να δει κανείς, καταλαβαίνει πως η δυσκολία του UEFA Europa League είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη από τα προηγούμενα έτη.

Αφενός, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μία ομάδα που έχει κατακτήσει τρία Champions League. Από εκεί και πέρα βρίσκει απέναντί του επίσης τη Γαλατασαράι, έναν σύλλογο που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, καθώς και τη Σοσιεδάδ που την περασμένη σεζόν βρέθηκε στους «16» όπου αποκλείστηκε από την πολύ καλύτερη Παρί Ζεν Ζερμέν.

Αφετέρου, ο Ολυμπιακός βρίσκει μπροστά του τις Ρέιντζερς, Πόρτο και Λυών. Δηλαδή, κατά σειρά, τη φιναλίστ του Europa League τη χρονιά 2021-22, την κάτοχο του UEFA Champions League της περιόδου 2003 - 04 και τoν σύλλογο που τη σεζόν 2019 - 20 έφτασε στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως! Το Champions League είναι το Champions League. Mία διοργάνωση που στις τάξεις της βρίσκονται οι κορυφαίοι και που όμοιά της δεν υπάρχει στον πλανήτη. Παρόλα αυτά, το νέο Europa League έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ και θυμίζει ένα μίνι Champions League, δεδομένων των συλλόγων που τον απαρτίζουν.

Η ανάγνωση των κληρώσεων για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και η ατάκα Μαρινάκη για Ποντένσε