Πόσους βαθμούς χρειάζονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για να προκριθούν
i

©Intime

Πόσους βαθμούς χρειάζονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για να προκριθούν

Κώστας Τόπας 09:20 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 27.09.2024

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα χρειαστούν να συγκεντρώσουν αρκετούς βαθμούς στο σακούλι τους, αν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League.

Στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League, ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία καλή εικόνα στη Γαλλία, όμως η Λυών βρήκε τον τρόπο να πάρει το τρίποντο. Χάρη στα γκολ των Τσερκί και Μπενραχμά, οι «Λιονέ» έφτασαν τελικά στη νίκη, επικρατώντας με 2-0 στο «Groupama Stadium», για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Την Τετάρτη (25/09), ο ΠΑΟΚ έδωσε μεγάλη «μάχη» στην Τουρκία και πάλεψε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ποιότητα της Γαλατασαράι ωστόσο έπαιξε καθοριστικό ρόλο κι έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν με το αριστερό τις υποχρεώσεις τους στο League Stage του Europa League, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1.

Οι δύο ελληνικές ομάδες θα επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις την Πέμπτη (03/10), καθώς ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Μπράγκα (19:45) και ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Στεάουα (22:00).

Σαφέστατα το έργο τους είναι σχετικά πιο εύκολο σε σχέση με τους αντιπάλους που έπρεπε να αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Στόχος των «ερυθρόλευκων» και του «Δικεφάλου του Βορρά» να πανηγυρίσουν το τρίποντο, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική.

Οι τρεις βαθμοί είναι υπερπολύτιμοι για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αν θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Υπενθυμίζεται πως οι ομάδες που θα τερματίσουν στο φινάλε από την ως την θέση θα παίξουν απευθείας στους «16», ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 9 έως 24 θα δώσουν play offs για την πρόκριση στους «16». Από την άλλες, αυτές από τις θέσεις 25 ως και 36, θα ολοκληρώσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Μετά τις ήττες από Λυών (Ολυμπιακός) και Γαλατασαράι (ΠΑΟΚ), αμφότερες οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να συγκεντρώσουν αρκετούς βαθμούς για να καταταχθούν εντός της πρώτης 24άδας, που εξασφαλίζει συνέχεια στη διοργάνωση. Αν και δεν υπάρχει ακριβής αριθμός βαθμών που εγγυάται πρόκριση, εκτιμάται ότι περίπου 8-10 βαθμοί είναι συνήθως αρκετοί για την είσοδο στις θέσεις 9-24. Με τα τωρινά δεδομένα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα χρειαστούν νίκες στα επόμενα παιχνίδια για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους​...