Αυτά είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League - Σε ποια θέση βρίσκονται οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός;

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ στο Europa League

i

© Sportal

Αυτά είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League - Σε ποια θέση βρίσκονται οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 11:51 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 25.09.2024

Το νέο Europa League ετοιμάζεται να πάρει σάρκα και οστά, με την αρχή να γίνεται την ερχόμενη Τετάρτη. Ποιες είναι οι ομάδες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να το κατακτήσουν και που βρίσκονται οι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη σέντρα του πρώτου αγώνα στο UEFA Europa League, εκεί όπου ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Στόχος, φυσικά, των 36 ομάδων να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση, η οποία και διοργανώνεται με νέο φορμάτ πλέον.

Συγκεκριμένα, στη League Phase του νέου Europa League θα συμμετέχουν 36 ομάδες (τέσσερις περισσότερες σε σύγκριση με τις 32 των προηγούμενων χρόνων), χωρισμένες σε 4 γκρουπ. Κάθε ομάδα αντιμετωπίζει θα αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους από κάθε γκρουπ – τον έναν εντός έδρας και τον άλλον εκτός. Έτσι δίνει οκτώ αγώνες στην πρώτη φάση με ισάριθμους διαφορετικούς αντιπάλους.

Όπως είναι λογικό και επόμενο, οι προβλέψεις άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά με το που οριστικοποιήθηκαν όλοι οι σύλλογοι, ωστόσο αυτό μεταβάλλεται συνεχώς. Βεβαίως, το Europa League έχει και ακλόνητα φαβορί, όπως άλλωστε κάθε διοργάνωση που διεξάγεται στον χώρο του ποδοσφαίρου. To πρώτο από αυτά είναι η Τότεναμ, η οποία ευελπιστεί υπό τις οδηγίες του Άγγελου Ποστέκογλου να φτάσει στην κατάκτηση της κούπας. Άλλωστε πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που ο σύλλογος του Λονδίνου κατάφερε να σηκώσει ευρωπαϊκό τρόπαιο (1984, Kύπελλο UEFA), επομένως είναι κάτι που θα ψάξει φέτος.

Επόμενη στη σειρά είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία παρά το κακό της ξεκίνημα και τη γκρίνια προς τον Τεν Χαχ, βρίσκεται δεύτερη στη σχετική λίστα. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ αποτελεί ένα «βαρύ» όνομα στις διασυλλογικές διοργανώσεις και ευελπιστεί επίσης να επιστρέψει στις δόξες. Το ίδιο θέλει και το τρίτο φαβορί, Ρόμα, που όμως βρίσκεται σε πολύ πιο τραγική κατάσταση μετά την αποχώρηση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι οργανωμένοι έχουν γυρίσει την πλάτη στο κλαμπ και πως η Λίνα Σουλούκου πρώτα προστατεύτηκε από την αστυνομία και μετά αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα.

Όσο για το πόσες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός να κατακτήσουν το UEFA Europa League, αυτές δεν είναι αρκετές. Σε πρώτο χρόνο, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στη 12η θέση, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι αρκετά πιο κάτω και συγκεκριμένα στη 19η θέση.

Αναλυτικά η λίστα με τα φαβορί για την κατάκτηση του UEFA Europa League:

  1. Τότεναμ

  1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

  1. Ρόμα

  1. Ρεάλ Σοσιεδάδ

  1. Αθλέτικ Μπιλμπάο

  1. Πόρτο

  1. Λάτσιο

  1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης

  1. Γαλατασαράι

  1. Νις

  1. Λιόν

  1. Ολυμπιακός

  1. Φενέρμπαχτσε

  1. Άγιαξ

  1. Χοφενχάιμ

  1. Μπεσίκτας

  1. Μπράγκα

  1. Άλκμααρ

  1. ΠΑΟΚ

  1. Άντερλεχτ

  1. Τβέντε

  1. Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

  1. Σλάβια Πράγας

  1. Μάλμε

  1. Βικτόρια Πλζεν

  1. Έλφσμποργκ

  1. Ρέιντζερς

  1. Μίντιλαντ

  1. Ντιναμό Κιέβου

  1. Φερεντσβάρος

  1. Λουντογκόρετς

  1. Μπόντο Γκλιμτ

  1. Μακάμπι Τελ Αβίβ

  1. Στεάουα Βουκουρεστίου

  1. Ρίγας Σκόλα

  1. Καραμπάχ