Τι έκαναν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο παιχνίδι της πρεμιέρας στη τελευταία τους συμμετοχή στο Europa League

AEK - Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

©intime

Τι έκαναν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο παιχνίδι της πρεμιέρας στη τελευταία τους συμμετοχή στο Europa League

Κωνσταντίνος Ζήκος • 11:13 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 14.08.2024

Οι ελληνικές ομάδες «κινούνται σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς», με τη πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League να βρίσκεται «προ των πυλών». Υπό αυτό το πρίσμα, το Sportal θυμάται τα αποτελέσματα που είχαν οι τρείς εκπρόσωποι της χώρας στη πρεμιέρα της τελευταίας τους συμμετοχής στη διοργάνωση.

Το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού στην Ελλάδα, όπως είναι λογικό, «στρέφεται» στα παιχνίδια της πρεμιέρας του UEFA Europa League. Εκεί, οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ετοιμάζονται να δώσουν τις «μάχες» τους για να διεκδικήσουν τη πρόκριση στην επόμενη φάση. Είτε του Europa League, είτε ακόμα και του Conference League, μέσω της 3ης θέσης.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν και ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν από τη σέντρα στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, πάμε να θυμηθούμε τις πρεμιέρες των τριών εκπροσώπων μας την τελευταία φορά που συμμετείχαν στους ομίλους του Europa League, με τον απολογισμό να είναι πολύ αρνητικός:

Μπράγκα - ΑΕΚ 3-0  (2020-2021)

Η τελευταία συμμετοχή της ΑΕΚ στους ομίλους του UEFA Europa League ήταν τη σεζόν 2020-2021. Στη πρεμιέρα αντιμετώπιση εκτός έδρας την Μπράγκα, από την οποία γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στη Πορτογαλία. Η Ένωση δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, πόσο μάλλον μιας πρεμιέρας ομίλων, με τους Πορτογάλους να έχουν ξεκάθαρη υπεροχή. Μοναδικοί παίκτες της ΑΕΚ που ήταν στην αποστολή για εκείνο το παιχνίδι και αποτελούν μέλη του τωρινού ρόστερ, οι Μάνταλος και Αθανασιάδης. Ο Γαλανόπουλος, αν και ήταν στο ρόστερ, είχε μείνει εκτός αποστολής.

Παναθηναϊκός - Άγιαξ 1-2  (2016-2017)

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο Europa League από τη σεζόν μετά από τη σεζόν 2016-2017. Τότε, υποδέχτηκε στο παιχνίδι της πρεμιέρας τον Άγιαξ, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-1 στην Αθήνα. «Κοινός παρονομαστής» για τους «πράσινους» από το παιχνίδι αυτό, μόνο ο Κάρλος Ζέκα, οποίος είχε αγωνιστεί βασικός σε όλο το 90λεπτο. Το «τριφύλλι» είχε μάλιστα προηγηθεί στο 5ο λεπτό με γκολ του Μπεργκ, αλλά οι Ολλανδοί έκαναν την ανατροπή.

Πρώην παίκτης Μαρσέιγ και... Λεβαδειακού, αυτοπροτάθηκε για «αντί-Μαρθελίνο»
EUROPA LEAGUE

17:37 - 19.09.2023

Πρώην παίκτης Μαρσέιγ και... Λεβαδειακού, αυτοπροτάθηκε για «αντί-Μαρθελίνο»

Το κλίμα εντός των «τειχών» της Μαρσέιγ είναι τεταμένο μετά την δήλωση παραίτησης από τον Μαρθελίνο, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «Μασσαλών» και ο πρώην επιθετικός της ομάδας, ο Βραζιλιάνος Μπραντάο, αυτοπροτάθηκε μέσω του λογαριασμού του στο twitter για την ανάληψη της θέσης του προπονητή.

Ναντ - Ολυμπιακός 2-1   (2022-2023)

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε ξανά στο Europa League, μόλις τη περασμένη σεζόν, 2022-2023, όταν και αντιμετώπισε στο εναρκτήριο παιχνίδι τη γαλλική Ναντ εκτός έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 2-1, δεχόμενοι γκολ στο 90'+3 από τον Γκεσάντ. Από εκείνο το παιχνίδι, στο ρόστερ των Πειραιωτών βρίσκονται ακόμη οι, Ρέτσος, Μπιέλ, Μασούρας, Βρουσάι, Ανδρούτσος, Τζολάκης, Ντόι, Ελ Αραμπί και Παπαδούδης.

Όπως παρατηρεί κανείς, και οι τρείς ελληνικές ομάδες γνώρισαν την ήττα στη πρεμιέρα τους, τη τελευταία φορά που έπαιξαν σε ομίλους Europa League. Στόχος φυσικά, να προσπαθήσουν να αλλάξουν το παραπάνω δεδομένο και να βάλουν τις βάσεις για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.