Πότε θέλουν να ξεκινήσει η European Super League και τι θα συμβεί με το Champions League

Champions League

i

Photo by Kristian Skeie - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Πότε θέλουν να ξεκινήσει η European Super League και τι θα συμβεί με το Champions League

Κώστας Τόπας 13:10 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 14.08.2024

Η European Super League θα μπορούσε να ξεκινήσει τη σεζόν 2024/2025, επομένως η νέα μορφή Champions League θα διαρκέσει μόνο ένα χρόνο.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε υπέρ της ευρωπαϊκής Super League στη διαμάχη που συνεχίστηκε με την UEFA και τη FIFA από τότε που ξεκίνησε από ορισμένους από τους μεγαλύτερους συλλόγους της ηπείρου τον Απρίλιο του 2021. Στη δήλωση που δόθηκε το πρωί της Πέμπτης (21/12), η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την UEFA και τη FIFA για «κατάχρηση κυρίαρχης εξουσίας».

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση, χωρίς την άδεια από UEFA/FIFA και χωρίς την αιγίδα των δύο ομοσπονδιών. Ωστόσο, η UEFA τοποθετήθηκε άμεσα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωσε την European Super League, τονίζοντας πως αυτή η εξέλιξη δεν εγκρίνει τη σύσταση της διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι η Super League

Με μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα ως «επιζώντες» της πρώτης προβολής των ιδρυτικών συλλόγων από τον Απρίλιο του 2021, η Europan Super League θα είναι ένα «ανοιχτό» πρωτάθλημα βασισμένο στην αθλητική αξία, με τμήματα και μεταξύ 60 και 80 συλλόγων που θα συμμετέχουν.

Σε αντίθεση με το τρέχον σύστημα του Champions League, θα παίζονται τουλάχιστον 14 αγώνες ανά σεζόν, στους οποίους μόνο οι φιναλίστ παίζουν 13 ματς. Επιπλέον τα παιχνίδια θα μεταδίδονται δωρεάν σε όλο τον κόσμο, ενώ η διοργάνωση δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα εθνικά πρωταθλήματα. 

Ξεσηκωμός από τις ομάδες της La Liga: Θα φορέσουν μπλουζάκια στους αγώνες κατά της Super League
LA LIGA

13:04 - 21.12.2023

Ξεσηκωμός από τις ομάδες της La Liga: Θα φορέσουν μπλουζάκια στους αγώνες κατά της Super League

Ομάδες της La Liga είναι κάθετες στην ενεργοποίηση της European Super League κι αυτό θα φροντίσουν να το δείξουν στους αγώνες τους, εκεί όπου θα φορέσαν μπλουζάκια με το μήνυμα: «Κέρδισέ το στο γήπεδο»

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της «Marca», Ζοσέ Φέλιξ Ντίας, η διοργάνωση θα μπορούσε να ξεκινήσει τη σεζόν 2024/2025, επομένως η νέα μορφή Champions League θα διαρκέσει μόνο ένα χρόνο.