Νέο «σοκ» για την Έβερτον: Κατέρρευσε η συμφωνία για εξαγορά με την εταιρία «777 Partners»

Έβερτον

i

©Photo by George Wood/Getty Images/Ideal Images

Νέο «σοκ» για την Έβερτον: Κατέρρευσε η συμφωνία για εξαγορά με την εταιρία «777 Partners»

Κώστας Τόπας 11:24 - 01.06.2024

Η Έβερτον επιβεβαίωσε ότι η προτεινόμενη εξαγορά του συλλόγου από την εταιρεία «777 Partners» κατέρρευσε.

Η Έβερτον επιβεβαίωσε ότι η προτεινόμενη εξαγορά του συλλόγου από την εταιρεία «777 Partners» κατέρρευσε. Η προτεινόμενη εξαγορά ήταν αξίας 500 εκατομμυρίων λιρών, ωστόσο όπως γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους τα «ζαχαρωτά» αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Οι ιθύνοντες της Premier League αρνήθηκαν να επικυρώσουν τη συμφωνία λόγω ανησυχιών ότι η εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι δεν είχε τα μετρητά για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Και η εταιρεία, που διευθύνεται από τον ιδιοκτήτη Τζος Γουάντερ, στη συνέχεια δέχθηκε «χτυπήματα» με νομικές ενέργειες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η ανακοίνωση του συλλόγου επιβεβαίωσε την είδηση ​, η οποία έγραφε: «Η συμφωνία μεταξύ της 777 Partners και της Blue Heaven Holdings Limited για την πώληση και την αγορά της πλειοψηφικής συμμετοχής της Λέσχης έληξε σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης αναγνωρίζει το σημαντικό επίπεδο οικονομικής υποστήριξης που παρείχαν οι 777 Partners στη Λέσχη τους τελευταίους μήνες και θα ήθελε με αυτήν την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει για αυτό. Το club θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενώ συνεργάζεται με την Blue Heaven Holdings για να αξιολογήσει όλες τις επιλογές για τη μελλοντική ιδιοκτησία του club».

Τα οικονομικά προβλήματα της Έβερτον την έδωσαν ένα ηχηρό χτύπημα με αφαίρεση βαθμών την περασμένη σεζόν - αλλά κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Κάθε παίκτης είναι προς πώληση αυτή τη στιγμή, καθώς ο σύλλογος που βρίσκεται σε κρίση προσπαθεί απεγνωσμένα να συγκεντρώσει κεφάλαια.