Σκληρή κριτική του Εβρά στον Εμπαπέ: «Με σεβασμό, δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του Μπενζεμά»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ - Φωτ. IMAGO

Σκληρή κριτική του Εβρά στον Εμπαπέ: «Με σεβασμό, δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του Μπενζεμά»

Κώστας Τόπας 14:55 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:55 - 05.10.2024

Σκληρή κριτική στον Κιλιάν Εμπαπέ άσκησε ο παλαίμαχος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πατρίς Εβρά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Γάλλος αστέρας δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο που ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά στη Ρεάλ.

Από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Αντουάν Γκριεζμάν από την εθνική Γαλλίας και τη μη κλήση του Κιλιάν Εμπαπέ λόγω τραυματισμού, τίποτα άλλο δεν συζητείται στις τάξεις των «τρικολόρ» Στην πραγματικότητα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Πατρίς Εβρά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ερώτηση από το «RMC» για τη γνώμη του για τον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Γαλλίας σχολίασε την πορεία της ομάδας αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα: «Δεν είναι το πρόβλημα ο Ντεσάν, αλλά όλη η Γαλλία που έδωσε πάρα πολλά στον Εμπαπέ», ξεκινά λέγοντας. Στην πραγματικότητα, ο Εβρά πιστεύει ότι στον Εμπαπέ έχει δοθεί υπερβολική ευθύνη και δύναμη εντός της εθνικής ομάδας: «Του δώσατε τα κλειδιά της Παρί, του δώσατε τα κλειδιά της Γαλλίας, αλλά ο Εμπαπέ είναι ακόμα νεαρός παίκτης», λέει.

«Εσείς δημιουργήσατε αυτόν τον θόρυβο γύρω από τον Εμπαπέ. Με όλο τον σεβασμό που του τρέφω, δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του Μπενζεμά»,τόνισε ο Εβρά ο οποίος τον συγκρίνει με τον αστέρα της Αλ Ιτιχάντ που φόρεσε και τη φανέλα της Ρεάλ στο παρελθόν.

«Αν τον καλέσεις στην αποστολή και τραυματιστεί, είναι ο καλύτερος τρόπος να χαλάσεις τις σχέσεις σου με τον (Φλορεντίνο) Πέρεθ. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι Παρί Σεν Ζερμέν, δεν μπορείς να διατρέξεις αυτόν τον κίνδυνο», κατέληξε ο Εβρά, όταν σχολίασε το γεγονός ότι ο Εμπαπέ δεν βρίσκεται στην αποστολή της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμπαπέ δεν θα είναι παρών στην επόμενη αναμέτρηση της Γαλλίας για τους δύο αγώνες του Nations League (με το Ισραήλ στις 10 Οκτωβρίου και το Βέλγιο στις 14 Οκτωβρίου). Ο Γάλλος αστέρας θα έχει δύο εβδομάδες χωρίς επίσημο αγώνα μετά από αυτόν της Βιγιαρεάλ αυτό το Σάββατο (05/10, 22:00) όπου θα προσπαθήσει να αυξήσει το σύνολο των τερμάτων του.