Έχει ο Άρης τα καλύτερα χαφ στην Ελλάδα;
i

@intime

Έχει ο Άρης τα καλύτερα χαφ στην Ελλάδα;

Αλέξης Σαββόπουλος 17:35 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 01.10.2024

Πως η τριάδα των Μάνου Γκαρθία, Μόντσου και Σιφουέντες έχει ανεβάσει επίπεδο όλο το ρόστερ και θέτει το ερώτημα νωρίς - νωρίς αν οι κιτρινόμαυροι έχουν τα καλύτερα χαφ στην Ελλάδα.

Οι δυο σερί νίκες του Άρη επί Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, εκτός του βαθμολογικού κέρδους, αφού ο Αρης αναρριχήθηκε στην 4η θέση, αρχίζουν να αναδεικνύουν πρωταγωνιστές. Παλιούς και νέους. Ποδοσφαιριστές στους οποίους οφείλεται η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ συνολικά. Είναι αυτοί που συνιστούν και τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Πρώτος και καλύτερος ο Μάνου Γκαρθία. Να τον πιείς στο ποτήρι. Δεύτερο σερί ματς που σκοράρει, συνδυάζοντας το γκολ με καλή εμφάνιση. Δεν είναι τυχαίο ότι το κακό του 20λεπτο στην Τούμπα, ο Αρης το είχε όταν ο Ισπανός δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα που ανέκοψε την ορμή του. Μέχρι την επανάληψη όμως που για 35΄ έκανε τη διαφορά. Ο τρόπος που υποδέχεται την μπάλα, το κοντρόλ κατεύθυνσης όπως ονομάζεται, φέρνοντάς στο χώρο, το σκανάρισμα σε όλους τους χώρους του γηπέδου για πιθανή πάσα, όπως αυτή τη μαγική στον Ντιαντί, η αυτοπεποίθηση που ανακτά, αφήνοντας πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό και φυσικά η σωστή απόφαση στη φάση του γκολ. Το πώς άφησε πίσω του τον Σβαμπ και έβαλε πλάτη τον Μπάμπα δίχως να πέσει και κυρίως το εκπληκτικό τελείωμα με το εξωτερικό και από δύσκολη γωνία, είναι δείγματα σπουδαίου παίκτη. Που τώρα αφήνει το αποτύπωμά του και έχει και περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης.

Βέβαια για να πάμε και στους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, έχει πλέον πίσω του την ασφάλεια που του παρέχουν οι δυο εξαιρετικές επιλογές που έγιναν στους χαφ. Μόντσου και Σιφουέντες, συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον και συνθέτουν μια σούπερ ποιοτική μεσαία γραμμή με τρεξίματα, άριστο κράτημα μπάλας, περιορισμένα λάθη, κλεψίματα για ανάκτηση κατοχής (Ο Σιφουέντες είναι πρώτος στη σχετική κατηγορία με 28) και συμμετοχή στην προώθηση του παιχνιδιού. Εκτός από τα παραπάνω, διαθέτουν και την προσωπικότητα που έλειπε, εντός και εκτός γηπέδου. Ειδικά ο απόφοιτος της La Masia, Ισπανός χαφ, δεν θα διστάσει να πάρει τον λόγο στα αποδυτήρια, όπως έκανε στην ανάπαυλα στην Τούμπα ή να παροτρύνει, ακόμη και στην προπόνηση, τους συμπαίκτες του να προσπαθήσουν περισσότερο. Η δική τους έντονη παρουσία, φαίνεται και στον τρόπο που συμμετέχουν στους πανηγυρισμούς, όπως ο χαρακτηριστικός του… δανεικού Σιφουέντες, με το ευχαριστώ στο Θεό για τη νίκη.

Διόλου τυχαίο το γεγονός ότι με τον ερχομό τους και τη γρήγορη προσαρμογή τους, ο βασικός και αναντικατάστατος πέρσι Νταρίντα, έρχεται συνήθως από τον πάγκο, προσφέροντας μερικά ποιοτικά λεπτά, όταν τα έχει ανάγκη το γκρουπ. Πολυτέλεια πραγματική…

Στην κορυφή η ΑΕΚ, σε απόσταση αναπνοής Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και... 8ος ο Παναθηναϊκός: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:33 - 29.09.2024

Στην κορυφή η ΑΕΚ, σε απόσταση αναπνοής Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και... 8ος ο Παναθηναϊκός: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και αυτό της χάρισε την κορυφή της Stoiximan Super League. Ακριβώς από κάτω ισοβαθμούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ενώ το «τριφύλλι» συνεχίζει να βρίσκεται εκτός πεντάδας. Αναλυτικά η βαθμολογία του πρωταθλήματος.