FA Cup: Όρθωσε ανάστημα στη Λίβερπουλ η Γουλβς, αποκλεισμός σοκ για τη Νιουκάστλ
i

Λίβερπουλ - Γουλβς / © PrntScrn

FA Cup: Όρθωσε ανάστημα στη Λίβερπουλ η Γουλβς, αποκλεισμός σοκ για τη Νιουκάστλ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:54 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 20.08.2024

Η Νιουκάστλ αποχαιρέτησε πρόωρα το FA Cup μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Σέφιλντ Γουένσντεϊ (2-1), την ώρα που η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει και πάλι την Γουλβς μετά το ισόπαλο μεταξύ τους ματς (2-2).

Πληθώρα αγωνιστικής δράσης περιλάμβανε ο τρίτος γύρος του FA Cup, o oποίος ολοκληρώθηκε με την ανατροπή της Λίβερπουλ που της έφερε την πρόκριση. Λίγες ώρες νωρίτερα η Νιουκάστλ υπέστη αποκλεισμό-σοκ από την Σέφιλντ Γουένσντεϊ, την ώρα που Τότεναμ και Λέστερ τα βρήκαν... σκούρα κόντρα στις αντιπάλους τους.

Οι «Κίσσες» ταξίδεψαν στο Σέφιλντ προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα, Γουένσντεϊ, με το τέλος να είναι ονειρικό για τους γηπεδούχους και εφιαλτικό για την ομάδα του Έντι Χόου.  Το κλαμπ της Γ' κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου είχε σε εξαιρετική φόρμα τον ποδοσφαιριστή της, Τζος Γουίντας, ο οποίος στο 52' και το 65' έδωσε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 2-1, όμως αυτό τελικά δεν στάθηκε αρκετό.

Αντιθέτως, ο σύλλογος του Γιούργκεν Κλοπ έφερε ισοπαλία με 2-2 κόντρα στους «Λύκους» και οι δύο ομάδες δίνουν νέο ραντεβού στο FA Cup. Ο Γκουέδες έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 26ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Άλισον. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως οι γηπεδούχοι επέστρεψαν δυναμικά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν έπειτα από μία υποδειγματική επίθεση, χάρη στο γκολ του Νούνιες. 

Η ανατροπή ήρθε τελικά από το κεφάλι του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή. Όμως οι «ρεντς» υπολόγιζαν χωρίς τον... Χι Τσαν, ο οποίος κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσα. Του κλαμπ του Λοπετέγκι κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ, εντούτοις αυτό ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον διαιτητή, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες:

Πρέστον-Χάντερσφιλντ 3-1 
Ρέντινγκ-Γουότφορντ 2-0 
Τότεναμ-Πόρτσμουθ 1-0 
Τζίλιγχαμ-Λέστερ 0-1
Κρίσταλ Πάλας-Σάουθαμπτον 1-2
Ίπσουιτς - Ρόντεραμ 4-1
Μίλγουολ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-2
Μίντλεσμπρο - Μπράιτον 1-5
Μπλάκμπουλ - Νότιχγαμ Φόρεστ 4-1
Μπόρεχαμ Γουντ - Άκρινγκντον 1-1
Μπόρνμουθ - Μπέρνλι 2-4
Σριούσμπερι - Σάτερλαντ 1-2
Τσέστερφιλντ - Γουέστ Μπρομ 3-3 *Θα γίνει ρεβάνς
Φλίτγουντ - ΚΠΡ 2-1
Χαλ - Φούλαμ 0-2
Γκρίμσμπι - Μπάρτον 1-0
Κόβεντρι - Ρέξαμ 3-4
Λούτον - Γουίγκαν 1-1
Μπρέντφορντ - Γουέστ Χαμ 0-1
Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Νιουκάστλ 2-1
Λίβερπουλ - Γουλβς