Γιατί σφύριξε το Σκωτία - Ουγγαρία διαιτητής από την Αργεντινή; - Έξαλλοι οι Σκωτσέζοι, πότε του τα είχε «χώσει» ο Μπρούνο Φερνάντες

Γιατί σφύριξε το Σκωτία - Ουγγαρία διαιτητής από την Αργεντινή; - Έξαλλοι οι Σκωτσέζοι, πότε του τα είχε «χώσει» ο Μπρούνο Φερνάντες

Στη Σκωτία είναι έξαλλοι με τον διαιτητή Φακούντο Τέγιο, λέγοντας πως τους αρνήθηκε πέναλτι στο ματς. Γιατί όμως ένας Αργεντινός ρέφερι βρίσκεται στο EURO; Και τι είχε πει γι' αυτόν ο Μπρούνο Φερνάντες;

Θα περίμενε κανείς πως στα τελικά ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα υπήρχαν μόνο ευρωπαίοι διαιτητές να σφυρίζουν τα ματς. Κι όμως ανάμεσα στους 18 διαιτητές από την Ευρώπη ήρθε να προστεθεί και ένας ακόμα, ο Αργεντινός Φακούντο Τέγιο για τον οποίο από χθες το βράδυ οι Σκωτσέζοι... βράζουν. Θεωρώντας πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα της ομάδας τους από την Ουγγαρία και εν τέλει στον αποκλεισμό τους.

«Το σημαντικότερο σημείο στο παιχνίδι είναι το πέναλτι» είπε ο προπονητής της Σκωτίας, Στιβ Κλαρκ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. «Γιατί δεν δίνεται; Χρειάζομαι μια απάντηση. Πρέπει να μάθω γιατί δεν είναι πέναλτι. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί το VAR να το βλέπει αυτό και να λέει ότι δεν είναι πέναλτι. Έχω λόγια για αυτό, αλλά μου αρέσουν τα χρήματά μου».

Σοκ με τον Βάργκα της Ουγγαρίας: Ξάπλωσε στο έδαφος, σεντόνι από τους συμπαίκτες του για να μην τον δείχνει το τηλεοπτικό πλάνο (vid)
EURO 2024

23:35 - 23.06.2024

Σοκ με τον Βάργκα της Ουγγαρίας: Ξάπλωσε στο έδαφος, σεντόνι από τους συμπαίκτες του για να μην τον δείχνει το τηλεοπτικό πλάνο (vid)

Μία σοκαριστική στιγμή έλαβε στην Μερσεντές Μπενζ Αρίνα, εκεί όπου, κατά τη διάρκεια του Σκωτία - Ουγγαρία, ο Βάργκα είχε δυνατή σύγκρουση με αντίπαλο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Οι συμπαίκτες του τον περικύκλωσαν προκειμένου να μην υπάρξει τηλεοπτικό πλάνο.

Ο Κλαρκ τόνισε πως δε μίλησε με τον διαιτητή αφού δε βρίσκει νόημα σε αυτό και αναρωτήθηκε γιατί ο Τέγιο είναι στο EURO και όχι στη... χώρα του. «Ποιο είναι το νόημα; Είναι από την Αργεντινή. Γιατί δεν είναι Ευρωπαίος διαιτητής; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι εδώ και όχι στη χώρα του για να διαιτητεύει ένα παιχνίδι. Είναι απλά η γνώμη μου», ήταν η καυστική απάντηση του προπονητής της Σκωτίας.

Γιατί διαιτητής από την Αργεντινή;

Ο Τέγιο πριν από το Σκωτία - Ουγγαρία είχε διαιτητεύσει στο φετινό EURO και το Γεωργία - Τουρκία. Και έγραψε ιστορία ως μη Ευρωπαίος διαιτητής που σφυρίζει σε τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Γιατί και πως συνέβη αυτό; Η UEFA έχει συνάψει συμφωνία με την CONMEBOL, την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής, ώστε να μπορεί να γίνεται... ανταλλαγή διαιτητών από τις δύο Ομοσπονδίες. Μάλιστα αυτές τις μέρες που διεξάγεται και το Κόπα Αμέρικα, η UEFA έχει στείλει εκεί δύο Άγγλους διαιτητές. Τον Ρίτσαρντ Μάντισον και τον Κίριλ Μπάρικ στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Ο Τέγιο πάντως προκάλεσε ήδη πολλές συζητήσεις από το χθεσινό... θρίλερ μεταξύ της Σκωτίας και της Ουγγαρίας, ενώ παλαιότερα και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ο ίδιος διαιτητής είχε προκαλέσει την οργή του Μπρούνο Φερνάντες, που του τα είχε... χώσει λέγοντας μεταξύ άλλον. «Οι δικοί μας διαιτητεύουν στο Champions League, άρα έχουν την ποιότητα και το επίπεδο να είναι εδώ. Υπάρχουν διαιτητές που δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτό το είδος παιχνιδιού, δεν έχουν τον ρυθμό γι αυτό».

Ο Τέγιο είναι πάντως ένας έμπειρος διαιτητής, που έχει σφυρίξει 146 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας στην Αργεντινή, ενώ έχει υπάρξει πρωταγωνιστής σε ένα ματς της Μπόκα Τζούνιορς με τη Ρασίνγκ. Γιατί; Γιατί είχε αποβάλει από το ματς δέκα ποδοσφαιριστές!

⚽️Όλοι Euro LIVE: Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Βάργκα επισκίασε το εκπληκτικό φινάλε του Group A