Φαν Βέερτ: «Ήθελα πολύ να πάω στην ΑΕΚ, είναι ένας μεγάλος σύλλογος»
i

Ο Φαν Βέερτ / © Intime

Φαν Βέερτ: «Ήθελα πολύ να πάω στην ΑΕΚ, είναι ένας μεγάλος σύλλογος»

Sportal newsroom 16:52 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 20.08.2024

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της πατρίδας του, ο Τομ Φαν Βέερτ μίλησε για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και τη ζωή του στην Ελλάδα.

Ο Τομ Φαν Βέερτ παραχώρησε συνέντευξη σε ολλανδικό μέσο και μίλησε για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, για το ενδιαφέρον της ρωσικής Σότσι μόλις λίγα 24ωρα μετά την υπογραφή του στην Ένωση, ενώ αναφέρθηκε και στη ζωή του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ντε Μπος: «Ήταν μια τόσο καλή αρχή. Έπαιξα ποδόσφαιρο με αγόρια από την περιοχή σε έναν επαγγελματικό σύλλογο και έκανα πολλούς νέους φίλους. Στη συνέχεια έγινα επίσης υποστηρικτής της Ντεν Μπος».

Για το ενδιαφέρον της Σότσι: «Ήταν πραγματικά σοβαρό το ενδιαφέρον της. Είναι ωραίο, πολύ ωραίο αυτό, αλλά αμέσως σκέφτηκα ότι υπάρχει πόλεμος εκεί. Δεν θα πάω με τη γυναίκα μου και τον 14 μηνών γιό μου. Έχω και αρχές. Συνέχισαν να αυξάνουν την προσφορά τους, αλλά είπα ότι ακόμα και αν πάρω τα διπλά, δεν θα πάω».

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Ήθελα πολύ να πάω στην ΑΕΚ, έναν πολύ μεγάλο σύλλογο σε μία όμορφη πόλη»

Για τον τραυματισμό του και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Έμεινα για επτά εβδομάδες εκτός μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχα προπονηθεί καλά και ο προπονητής με άφησε να μπω».

Για τη ζωή στη Ελλάδα: «Η ΑΕΚ είναι τόσο μεγάλος σύλλογος, το παρατηρείς σε όλα. Όταν μπαίνω σε ένα μαγαζί, με αναγνωρίζουν και βλέπεις αμέσως κόσμο όρθιο. Είναι πολύ έντονο, ειδικά από τη στιγμή που φτιάχτηκε το νέο γήπεδο»,

Για τον γιο του: «Καταλαβαίνει ήδη κάποιες δανέζικες και ολλανδικές λέξεις και γεννήθηκε στην Ελλάδα. Είναι ήδη σχεδόν περισσότερο πολίτης του κόσμου από εμένα».