Φαν ντερ Φάαρτ: «Η Αγγλία είναι σκ@τ@, δεν ήθελαν να κάνουν το παραμικρό»

Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ

i

PrtScr

Φαν ντερ Φάαρτ: «Η Αγγλία είναι σκ@τ@, δεν ήθελαν να κάνουν το παραμικρό»

Δημήτρης Χούπης 21:57 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:57 - 11.07.2024

Ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ μετά την πρόκριση της Αγγλίας επί της Ολλανδίας ξέσπασε κατά των «Τριών Λιονταριών», λέγοντας πως η ομάδα είναι σκ@τ@.

Η Ολλανδία είχε μια εξαιρετική παρουσία στο Euro 2024, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί όμως η Αγγλία έβαλε στοπ στην πορεία της, νικώντας τη με 2-1 και πήρε εκείνη το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Μάλιστα οι «οράνιε» μπήκαν μπροστά στο γκολ με τον Τσάβι Σίμονς, αλλά τα γκολ των Κέιν και Γουότκινς (18', 90') έδωσαν τη νίκη - πρόκριση στην Αγγλία.

Η πρόκριση της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προκάλεσε και το ξέσπασμα του Ολλανδού θρύλου, Φαν ντερ Φάαρτ. Ο λόγος του ξεσπάσματός του είναι η εικόνα της Αγγλίας καθ' όλη τη διάρκεια του Euro, χαρακτηρίζοντάς τη «σκ@τ@».

«Η Αγγλία είναι μία ομάδα για τα σκ@τ@. Όσο περνούσε η ώρα, δεν ήθελαν να κάνουν το παραμικρό παρότι έχουν εξαιρετικούς παίκτες στο γήπεδο.

Ούτε εμείς κάναμε πολλά πράγματα. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα», ήταν τα λόγια του αρχικά στην ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό NOS.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πέναλτι που πήρε η Αγγλία στο παιχνίδι λέγοντας: «Τόσο ο διαιτητής, ο Τσβάιερ, όσο και ο υπεύθυνος για το VAR, Ντάνκερτ, θα πρέπει να μπουν στη μαύρη λίστα. Ήταν τρομερό αυτό που συνέβη».