Ο Φαν Ντάικ θέλει να μειωθούν οι αγώνες χωρίς όμως να γίνει το ίδιο και με τον μισθό του

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Ο Φαν Ντάικ θέλει να μειωθούν οι αγώνες χωρίς όμως να γίνει το ίδιο και με τον μισθό του

Ορέστης Καδδάς • 20:00 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 14.08.2024

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν θα πρέπει να μειωθεί ο μισθός του, εφόσον γίνει το ίδιο και με τους αγώνες που παίζουν οι ποδοσφαιριστές απάντησε αρνητικά.

Ο Ολλανδός σέντερ μπακ της Λίβερπουλ στη συνέντευξη Τύπου πριν το μεγάλο παιχνίδι με τη Γαλλία, πριν αυτό με την Εθνική μας για τα προκριματικά του Euro του 2024 αναφέρθηκε στο βεβαρημένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών, λέγοντας που πρέπει να μειωθούν οι αγώνες. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση δεν θεωρεί πως πρέπει να γίνει το ίδιο και με τους μισθούς των παικτών.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της Εθνικής Ολλανδίας και της Λίβερπουλ δήλωσε: «Στην Αγγλία πιστεύουομε ότι το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ. Οι παίκτες πληρώνονται καλά, αλλά αυτό δεν πρέπει ποτέ να είναι εις βάρος της υγείας μας. Καλούμαστε να παίξουμε όλο και περισσότερους αγώνες. Ως παίκτες πρέπει να ξεκινήσουμε να λέμε κάτι, να συνεισφέρουμε στη λύση του προβλήματος».

Ένας Ολλανδός δημοσιογράφος πατώντας πάνω σε αυτήν του τη δήλωση, τον ρώτησε εάν από την πλευρά του θα ήταν διατεθειμένος να δει μείωση και στον μισθό προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο.

«Θα ήσουν διατεθειμένος να μειωθεί κατά 10% ο μισθός σου» ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου. Με τον Φαν Ντάικ να απαντάει μονολεκτικά «όχι». Συνέχισε ρωτώντας τον εάν θα το δεχόταν (τη μείωση του μισθού), εάν βοηθούσε στην υγεία του με τον 32χρόνο να απαντάει πως: «σε αυτήν την περίπτωση ναι».

Η στιχομυθία όμως δεν τελειώσει εκεί με τον δημοσιογράφο να τον ρωτάει γιατί η αρχική του απάντηση ήταν «όχι». Ο κεντρικός αμυντικός των «Ρεντς» απάντησε πως «δεν θα έπρεπε να εξαρτάται από το μισθό μου (η μείωση των παιχνιδιών)» με τον ρεπόρτερ να λέει πως οι παίκτες είναι αυτοί που λαμβάνουν τα έξτρα λεφτά από τα επιπλέον παιχνίδια που παίζουν οι σύλλογοί τους. 

Τότε ο αντίπαλος της Εθνικής μας στον όμιλο ανέφερε το Nations League: «Και όλες οι επιπλέον διοργανώσεις. Το Nations League. Τα χρήματα από αυτά δεν πηγαίνουν στον μισθό μου». Ο δημοσιογράφος είχε πάλι απάντηση υποστηρίζοντας ότι παίρνουν μπόνους από αυτές τις διοργανώσεις και τον Φαν Ντάικ να απαντάει ότι: «δεν είναι εξασφαλισμένα αυτά τα μπόνους».

Οι «Οράνιε» δίνουν παιχνίδια δίχως αύριο εφόσον θέλουν να προκριθούν απευθείας στα τελικά του Euro στη Γερμανία. Αρχικά με τη Γαλλία στο Άμστερνταμ (13/10, 21.45) και στη συνέχεια με την Εθνική μας Ομάδας τη Δευτέρα (16/10, 21.45) στην «Opap Arena».