Ατζέντης Φαν Ντερ Σαρ: «Η εγκεφαλική αιμορραγία είναι σοβαρή αλλά βρίσκεται σε καλά χέρια»

Φαν Ντερ Σαρ

i

© Intime

Ατζέντης Φαν Ντερ Σαρ: «Η εγκεφαλική αιμορραγία είναι σοβαρή αλλά βρίσκεται σε καλά χέρια»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:04 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 14.08.2024

Ο ατζέντης του Φαν Ντερ Σαρ, Ρομπ Γιάνσεν, μίλησε σε ολλανδικό podcast για την κατάσταση του παλαίμαχου κίπερ, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική.

Τις τελευταίες μέρες, το όνομα του Φαν Ντερ Σαρ βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της σοβαρής περιπέτειας που περνάει ο πρώην τερματοφύλακας με την υγεία του. Θυμίζουμε, ο «αίαντας» ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο θρυλικός κίπερ βρίσκεται σε ΜΕΘ αφού υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

Με ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να βρίσκεται σε «σοκ», ο ατζέντης του Φαν Ντερ Σαρ έσπευσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία του Ολλανδού. Συγκεκριμένα, ο Ρομπ Γιάνσεν μίλησε στο ολλανδικό podcast «KieftJansenEgmondGijp» κι επισήμανε πως η κατάστασή του παραμένει υπό έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα πως ο βαθμός κρισιμότητας μιας τέτοιας επιπλοκής είναι υψηλός.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Φυσικά τα πράγματα δεν είναι καλά. Βασικά είναι... κακά και καλά. Έτσι λέγεται όταν η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Πρέπει να προστατεύσεις την οικογένεια σε αυτό. Βρίσκεται σε καλά χέρια. Η Ανμαρί είναι εκεί με τον γιο της. Υπάρχει συνεχής επαφή από την Ολλανδία σχετικά με το πώς θα προχωρήσουμε. Πρέπει να ξεκουραστεί πάρα πολύ. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα λειτουργήσει, αλλά φυσικά δεν είναι κάτι μικρό. 

Μια εγκεφαλική αιμορραγία είναι πολύ σοβαρή. Η Ανμαρί το πέρασε η ίδια το 2009. Αναγνωρίζει πολλά από αυτά που της συνέβησαν τότε. Ο Έντβιν κι εγώ είχαμε αρκετές συζητήσεις μερικές εβδομάδες πριν πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τον Άγιαξ. Ήταν κάπως υπερφορτωμένος.Του είπα ''Έντβιν, πρέπει να σταματήσεις. Έχει τελειώσει. Έκανες ό,τι έπρεπε να κάνεις. Ως ένα σημείο δεν θα το κάνεις ποτέ ξανά».

Ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ βρίσκεται στον Άγιαξ εδώ και 11 χρόνια όμως φέτος υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο θρυλικός πρώην τερματοφύλακας είχε αρχικά αναλάβει ως διευθυντής μάρκετινγκ προτού γίνει ο Διευθύνοντος Σύμβουλος του «Αίαντα». Ο Ολλανδός βρισκόταν στο διοικητικό συμβούλιο του Άγιαξ από τον Νοέμβριο του 2012. Αρχικά ο Φαν Ντερ Σαρ υπέγραψε ως διευθυντής μάρκετινγκ ωστόσο τέσσερα χρόνια αργότερα ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. 

Υπέροχη κίνηση από τους παίκτες του Άγιαξ, αγωνίστηκαν με το «1» προς τιμήν του Φαν ντερ Σαρ
REST OF THE WORLD

14:42 - 09.07.2023

Υπέροχη κίνηση από τους παίκτες του Άγιαξ, αγωνίστηκαν με το «1» προς τιμήν του Φαν ντερ Σαρ

Ο Άγιαξ έπαιξε τον πρώτο του αγώνα προετοιμασίας εναντίον της Ντεν Μπος και σε αυτό οι παίκτες βγήκαν με φανέλες με το νούμερο «1» προς τιμήν του Έντουιν Φαν ντερ Σαρ, ο οποίος βρίσκεται στην εντατική με εγκεφαλική αιμορραγία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοικούντες την ομάδα ήθελαν τον Φαν Ντερ Σαρ να παραμείνει στο πόστο του ωστόσο ο Ολλανδός επέλεξε να παραιτηθεί προκειμένου να πάρει μια απόσταση και να ξεκουραστεί. Το συμβόλαιο του Φαν Ντερ Σαρ έληγε τον Ιούνιο του 2025. Ρόλο στην απόφαση του φαίνεται να είχε ρόλο η κακή φετινή πορεία του Άγιαξ.