Η πορεία της Φενέρμπαχτσε στο φετινό Conference League

Η πορεία της Φενέρμπαχτσε στο φετινό Conference League

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:06 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 13.08.2024

Δείτε την πορεία της αντιπάλου του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του φετινού Europa Conference League.

Το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε θα πρέπει να περάσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να κλείσει μία θέση στα ημιτελικά του Europa Conference League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) στη Νιόν της Ελβετίας.

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου και ο δεύτερος στις 18 του μήνα. Από εκεί και πέρα αν κι εφόσον η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καταφέρει να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Φενέρ, τότε στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Άστον Βίλα – Λιλ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 1998-1999 και τον αποκλεισμό του από τη Γιουβέντους στο Champions League.

Η τουρκική ομάδα προσγειώθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού δίχως να έχει... ιδρώσει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Οι «κίτρινοι» πέρασαν τις Ζίμρου, Μάριμπορ και Τβέντε στα προκριματικά και στον όμιλό τους πήραν την πρωτιά, τερματίζοντας πάνω από τις Λουντογκόρετς και Νόρτζελαντ.

Στα νοκ-άουτ «καθάρισαν» από το πρώτο κιόλας παιχνίδι επί της ουσίας, αφού υπέταξαν 3-0 την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ εκτός έδρας και έπειτα ηττήθηκε ανώδυνα 1-0 στη ρεβάνς.

Δείτε την πορεία της Φενέρμπαχτσε στο φετινό Europa Conference League:

Το προφίλ της Φενέρ

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Τουρκίας η Ισμαΐλ Καρτάλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 76 βαθμούς και στο -2 από τη Γαλατασαράι μετά από 29 αγωνιστικές.

Η Φενέρμπαχτσε είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα και διαθέτει στο ρόστερ της σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, ο οποίος μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη λίγες μέρες αφότου η Ντίναμο Ζάγκρεμπ απέκλεισε την ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League υπερασπίζεται την εστία της τουρκικής ομάδας.

Η Φενέρ τον απέκτησε για 6,6 εκατ. ευρώ από τους Κροάτες. Στην άμυνα δεσπόζουν ο Ιταλός Λεονάρντο Μπονούτσι και ο Τσαγκλάρ Σογιουντσού, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στη μεσαία γραμμή διαθέτει τον Κρούνιτς, τον Σεμπάστιαν Σιμάνσκι και τον Φρεντ. Όσο για την μεσοεπιθετική δεσπόζει ο Τάντιτς, o οποίος σε 45 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετρά 13 γκολ και 11 ασίστ.

Στη γραμμή κρούσης της τουρκικής ομάδας αγωνίζεται ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος κάνει σπουδαία χρονιά καθώς μετρά 22 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις κι ο Μιτσί Μπατσουαγί, ο οποίος σε 35 συμμετοχές τη φετινή σεζόν έχει απολογισμό 20 γκολ και 3 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός κι η Φενέρμπαχτσε είχαν τεθεί αντιμέτωποι στη φάση των ομίλων του Europa League το 2021/22. Οι Πειραιώτες είχαν πανηγυρίσει δύο νίκες, 0-3 στην Πόλη με Τικίνιο (6’) και Μασούρα (62’, 68’) και 1-0 στο Φάληρο με Τικίνιο (89’).