«Οι Έλληνες θέλανε να μας τρομάξουν με κροτίδες»: Παλαίμαχος της Φερεντσβάρος θυμήθηκε το ματς με τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος

i

© Intime

«Οι Έλληνες θέλανε να μας τρομάξουν με κροτίδες»: Παλαίμαχος της Φερεντσβάρος θυμήθηκε το ματς με τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:06 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 14.08.2024

Με αφορμή την αναμέτρηση της Φερεντσβάρος με τον Ολυμπιακό, ο παλαίμαχος παίκτης της πρώτης, Ζολτ Πάλινγκ, θυμήθηκε το αντίστοιχο ματς που έδωσε η ομάδα του τη σεζόν 1996-97.

Η Φερεντσβάρος υποδέχεται στην έδρα της τον Ολυμπιακό, με φόντο την πρόκριση στους «16» του UEFA Europa Conference League. Oι Ούγγροι θέλουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (1-0), προκειμένου να βρεθούν στον επόμενο γύρο αντί των Πειραιωτών. 

Με αφορμή την αναμέτρηση, λοιπόν, η αντίπαλος των Πειραιωτών φιλοξένησε στην ιστοσελίδα της συνεντεύξεις παλαίμαχων παικτών, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί στον αντίστοιχο ματς της σεζόν 1996-97. Ένας από αυτούς, ονόματι Ζολτ Πάλινγκ, θυμήθηκε την ατμόσφαιρα στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης», τονίζοντας πως οι οπαδοί των Πειραιωτών προσπάθησαν να τρομάξουν εκείνον και τους συμπαίκτες του. 

«Οι Έλληνες προσπάθησαν να μας εκφοβίσουν στο γήπεδο, πριν την έναρξη του αγώνα. Θυμάμαι να πετούν κροτίδες, την ώρα που μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για την αναγνωριστική βόλτα. Ήταν το δεύτερο ματς για εμάς και τότε ήμασταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Η ατμόσφαιρα έξω μας φούντωσε επίσης. Ήταν τρελό αυτό που συνέβαινε, αλλά η Φράντι έκανε καλό ματς. Φυσικά υπήρξαν λάθη», ανέφερε για εκείνο το ματς σε πρώτο χρόνο και εν συνεχεία στάθηκε στο τωρινό παιχνίδι λέγοντας πως: 

«Εγώ δεν είδα τον Ολυμπιακό ως μία πιο δυνατή ομάδα. Νομίζω (σ.σ. η Φερεντσβάρος) ότι μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο σκέλος. Φυσικά, είναι κρίμα που δεν έγινε το 0-0, ή το γκολ του Μπαρνάμπας Βάργκα δεν κατακυρώθηκε στην αρχή». Για την ιστορία, οι δύο αναμετρήσεις με τη Φερεντσβάρος το 1996 ολοκληρώθηκαν με αποκλεισμό των Πειραιωτών. Στην Ουγγαρία ο Ολυμπιακός έχασε με 3-1, ενώ στην Ελλάδα έφερε ισοπαλία με σκορ 2-2.