Όταν η έδρα της Φερεντσβάρος αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης λόγω Covid

Η Groupama Arena

i

© Intime

Όταν η έδρα της Φερεντσβάρος αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης λόγω Covid

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:10 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 14.08.2024

Λίγα χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2021, η έδρα της Φερεντσβάρος αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης, με αφορμή τα μέτρα που ίσχυαν για τον Covid.

Μπορεί να φαίνεται σαν να έχουν περάσει... αιώνες από τις εποχές Covid, εντούτοις μόλις τρία χρόνια πριν η ζωή του κόσμου ήταν γεμάτη εμβόλια, τεστ και καραντίνες. Οι συνθήκες αυτές είχαν επηρεάσει αρκετά και τον χώρο του ποδοσφαίρου, με την αντίπαλο του Ολυμπιακού, Φερεντσβάρος, να εμπλέκεται σε μία ιστορία... παράνοιας. 

Τι είχε συμβεί, λοιπόν, τότε; Τον Νοέμβριο του 2021 η Σέλτικ αντιμετώπιζε τους Ούγγρους στη «Groupama Arena», για την 4η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Europa League. Oι Σκωτσέζοι φίλαθλοι ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν στη Βουδαπέστη, με σκοπό να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα. 

Εντούτοις, οι αρχές της ουγγρικής πρωτεύουσας αποφάσισαν να μην κάνουν δεκτό το αίτημά τους. Αυτό διότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ίσχυε, το εμβόλιο το οποίο έκαναν οι πολίτες της Σκωτίας δεν ήταν κατάλληλο για να τους επιτρέψει να εισέλθουν στο γήπεδο. Μέχρι εδώ όλα καλά...

Το παράδοξο είναι πως οι ίδιες αρχές έδιναν το «οκ» στους πολίτες του Ηνωμένου Βασίλειου να ταξιδέψουν στη Βουδαπέστη, καθώς και να κυκλοφορούν ελεύθερα, με την προϋπόθεση να έχουν κάνει PCR τεστ και το αντίστοιχο εμβόλιο. Αυτό προκάλεσε την οργή των φιλάθλων της ομάδας του Άγγελου Ποστέκογλου, οι οποίοι απορούσαν με την εν λόγω απόφαση. 

Ανήλικοι οπαδοί της Φερεντσβάρος γέμισαν το σχολείο τους με ναζιστικά σύμβολα (pics)
CONFERENCE LEAGUE

16:49 - 16.02.2024

Ανήλικοι οπαδοί της Φερεντσβάρος γέμισαν το σχολείο τους με ναζιστικά σύμβολα (pics)

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ουγγαρία η πράξη ανήλικων φιλάθλων της Φερεντσβάρος (μαθητές δημοτικού και γυμνασίου), οι οποίοι γέμισαν το σχολείο τους τους με ναζιστικά σύμβολα.

Για την ιστορία, όμως, μία παρέα που υποστηρίζει τη Σέλτικ βρήκε το κόλπο να μπει στο γήπεδο και αυτό το οφείλανε στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, οι τέσσερεις τους ανήκαν στο fan club της Πάφου και ως εκ τούτου εισήλθαν στη «Groupama Arena» ως Κύπριοι πολίτες, με τις αρχές να κάνουν δεκτή την κάρτα σου.