«Το μόνο που λείπει είναι ένα διαγαλαξιακό Παγκόσμιο Κύπελλο» - Η FIFPRO ετοιμάζει μήνυση κατά της FIFA για το καλεντάρι

Ρεάλ Μαδρίτης

i

© Photo by Julian Finney/Getty Images

«Το μόνο που λείπει είναι ένα διαγαλαξιακό Παγκόσμιο Κύπελλο» - Η FIFPRO ετοιμάζει μήνυση κατά της FIFA για το καλεντάρι

Κώστας Τόπας 11:25 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 31.05.2024

Η FIFPRO ετοιμάζει μήνυση κατά της FIFA για το καλεντάρι, καθώς θεωρεί πως είναι ανεπίτρεπτο οι ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε τόσα πολλά παιχνίδια σε μόλις μία σεζόν.

Η FIFPRO, η Ένωση που φροντίζει τα συμφέροντα περισσότερων από 60.000 ποδοσφαιριστών σε όλο τον κόσμο, ετοιμάζει κοινή αγωγή με πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ισπανικής La Liga και της Premier League, κατά της FIFA για το τρέχον καλεντάρι.

Στο Λονδίνο, δύο ημέρες πριν από τον τελικό του Champions League μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Premier League, η La Liga, η Serie A και η Ένωση αγγλικών παικτών (PFA) συναντήθηκαν για να μελετήσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της πρόθεσης της FIFA να αυξήσει τον αριθμό των αγώνων που οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αντέξουν την επόμενη σεζόν με το επικείμενο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Κι όμως: Η Ελλάδα απείχε τρία λεπτά από την απώλεια μιας θέσης στο Champions League
CONFERENCE LEAGUE

13:29 - 30.05.2024

Κι όμως: Η Ελλάδα απείχε τρία λεπτά από την απώλεια μιας θέσης στο Champions League

Χάρη στο γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116' της παράτασης, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο του Conference League κι έτσι πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει μία ακόμη θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε δύο σεζόν.

«Έχουμε κοινό πρόβλημα και για πρώτη φορά θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε μαζί. Νομίζω ότι υπάρχει λύση, αλλά πρέπει να την πάρουμε. Στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 επαγγελματίες (παίκτες), από αυτούς που κερδίστε 1.000 ευρώ σε όσους κερδίζουν 2 εκατομμύρια, και όλοι επηρεάζονται από τον κορεσμό του ημερολογίου.

«Αυτά τα ημερολόγια της FIFA επηρεάζουν το βραχυπρόθεσμο οικονομικό μας μέλλον. Το μόνο που λείπει είναι ένα διαγαλαξιακό Παγκόσμιο Κύπελλο. Με αυτήν την προοπτική, μόνο οι μεγάλοι σύλλογοι θα κρατήσουν τα χρήματα και τι θα γίνει με τους υπόλοιπους;».

140 ώρες πτήσης

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι στοιχεία που προσπάθησαν να στηρίξουν τη θέση των εθνικών πρωταθλημάτων για την αύξηση των αγώνων. Στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, η φιναλίστ του Champions League ο Φεντερίκο Βαλβέρδε και ο Ροντρίγκο έχουν συμπεριληφθεί σε 65 αποστολές, το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας, και ο Ουρουγουανός έχει παίξει 64 παιχνίδια. Όσον αφορά τα χιλιόμετρα, ο Βαλβέρδε έχει συγκεντρώσει 140 ώρες πτήσης.

Λαμβάνοντας ως παράδειγμα την Λεκερκούζεν, μια ομάδα που έχει παίξει κάθε πιθανό ματς αυτή τη σεζόν, η FIFPRO υπογραμμίζει την περίπτωση του 21χρονου σταρ Φλόριαν Βιρτς, ο οποίος έχει παίξει 11.495 λεπτά πριν από αυτή την ηλικία. Αυτό είναι περισσότερο από άλλα αστέρια της ομάδας όπως ο Μίκαελ Μπάλακ (4.175), ο Τόμας Μίλερ (5.270), ο Μπαστιάν Σβαινστάινγκερ (6.237) και ο Λούκας Ποντόλσκι (8.679).

Αυτό το στατιστικό δεν ξεφεύγει από τους υπόλοιπους αστέρες και στην περίπτωση του Βινίσιους, ο οποίος στα 23 του έχει ήδη παίξει 344 παιχνίδια στην ελίτ, σε σύγκριση με τα 164 ενός άλλου Βραζιλιάνου σταρ όπως ο Ροναλντίνιο.

Αυτή είναι η μπάλα του τελικού του Champions League και η περίεργη λέξη που είναι γραμμένη πάνω της (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

10:26 - 28.05.2024

Αυτή είναι η μπάλα του τελικού του Champions League και η περίεργη λέξη που είναι γραμμένη πάνω της (vid)

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ», με την μπάλα της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης να γίνεται γνωστή.

Στο τρέχον πλαίσιο, η FIFPRO διασφαλίζει ότι ένας ποδοσφαιριστής παίζει κατά μέσο όρο, ανά σεζόν, 50 αγώνες συλλόγων και 10 με τις εθνικές ομάδες , στα οποία προστίθενται τα τουρνουά του καλοκαιριού, το Euro, το Copa América και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ενόψει της επόμενης σεζόν, η FIFPRO εκτιμά ότι ο αριθμός των αγώνων ανά παίκτη θα αυξηθεί σε 72, στους οποίους πρέπει να προστεθεί το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2025.