Φινάλε της ΑΕΚ στην προετοιμασία στην Ολλανδία με 2-2 με την Γάνδη, με Γαλανόπουλο, Ρότα, Πήλιο να ξεχωρίζουν

Φινάλε της ΑΕΚ στην προετοιμασία στην Ολλανδία με 2-2 με την Γάνδη, με Γαλανόπουλο, Ρότα, Πήλιο να ξεχωρίζουν

Κώστας Τσίλης 18:45 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 10.07.2024

Η Ένωση με δυο καλά πρώτα τέταρτα σε κάθε ένα από τέσσερα ημίχρονα που έπαιξε, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Γάνδη μια μέρα πριν επιστρέψει στην βάση της

Το σημερινό φιλικό με την Γάνδη, ήταν το τελευταίο για την προετοιμασία της ΑΕΚ, μετά από 18 μέρες δουλειάς στην Ολλανδία. Και η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έδειξαν πως έχουν κάνει πρόοδο σε συγκεκριμένους τομείς που θέλει ο προπονητής. Παρότι δεν κέρδισαν το ματς και έμειναν στο 2-2. Όμως ειδικά στα δυο πρώτα από τα συνολικά τέσσερα ημίχρονα (35, 35, 30 και 30 λεπτών) η ΑΕΚ έβγαλε στοιχεία στο γήπεδο απ’ αυτά που θέλει να βλέπει ο Αλμέιδα. Κυρίως στο ξεκίνημα και παρότι και πάλι υπήρχαν αρκετές απουσίες.

Ο Λαμέλα λογίζεται στην ΑΕΚ ως «κερασάκι» στην μεταγραφική «τούρτα» και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:20 - 10.07.2024

Ο Λαμέλα λογίζεται στην ΑΕΚ ως «κερασάκι» στην μεταγραφική «τούρτα» και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες

Μπορεί να υπάρχουν και... ίχνη καπνού γύρω απ' όσα υποστηρίζουν οι Αργεντινοί για την υπόθεση της Ένωσης και του Λαμέλα, όμως δεν φαίνεται η υπόθεση να είναι τόσο... φουντωμένη

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το πρώτο 35άλεπτο με τον Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης και τον Λιούμπιτσιτς πίσω του σε ρόλο ελεύθερο. Ο Ελίασον και ο Ζίνι ήταν στα δυο άκρα της επίθεσης και ο Γαλανόπουλος με τον Γιόνσον στο δίδυμο των αμυντικών χαφ. Με τον Πήλιο και τον Ρότα στα δυο άκρα της άμυνας και τον Χατζισαφί με τον Μήτογλου στα στόπερ. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και πριν συμπληρωθεί καν λεπτό, ο Γκαρσία έστρωσε στον Ζίνι μέσα στην περιοχή και εκείνος με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Συνέχισε η ΑΕΚ να πιέζει σωστά και αποτελεσματικά και να κερδίζει δεύτερες μπάλες. Αλλα και να βρίσκει τρόπο να πατά την αντίπαλη περιοχή, χάνοντας ευκαιρίες. Δεν βρήκε όμως δεύτερο γκολ. Αντίθετα δέχθηκε την ισοφάριση από ένα λάθος του Μπρινιόλι τον οποίο εκμεταλλεύτηκε αντίπαλος που «κρέμασε» τον Ιταλό τερματοφύλακα. Παρόλα αυτά από το πρώτο 35άλεπτο, ο Αλμέιδα κρατά την εξαιρετική παρουσία για μια ακόμα φορά του Γαλανόπουλου, αλλά και του Πήλιου και του Ρότα στα δυο άκρα της άμυνας.

Μάλιστα ο Ρότα ήταν ο σκόρερ και του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ μετά από νέα ασίστ του Γκαρσία και πλασέ μέσα από την περιοχή. Στο ξεκίνημα του δεύτερου 35αλεπτου ήρθε αυτό το γκολ. Με την Ένωση όπως και στο πρώτο, να ξεκινά πολύ καλά και πάλι με αποτελεσματικό πρέσινγκ. Και πάλι κέρδιζε δεύτερες μπάλες και πατούσε σωστά στην αντίπαλη περιοχή. Ενώ ειχε και δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία.

Στο τρίτο 30άλεπτο, ο Αλμέιδα άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα. Και έπαιξε με τον Θεοδωρίδη στην κορυφή της επίθεσης και τον Γκατσίνοβιτς να παίζει σε ρόλο ελεύθερο ακριβώς από πίσω του. Κάτι φανερώνει και κάποιες σκέψεις του Αλμέιδα για τον «Γκάτσι». Ο Άμραμπατ και ο Φερνάντες ήταν στα δυο άκρα της επίθεσης. Ενώ ο Σιμάνσκι με τον Ρουκουνάκη ήταν στα χαφ. Ο Βίντα ήταν μαζί με τον Χρυσόπουλο στα στόπερ και ο Ραντόνια με τον Κανελλόπουλο στα δυο άκρα.

Αυτή η ενδεκάδα που πρώτη φορά έπαιξε μαζί από την αρχή της προετοιμασίας, προσπάθησε να βρει τα πατήματα της. Και βασίστηκε κυρίως στις πρωτοβουλίες που επιχείρησε να πάρει ο Φερνάντες από το αριστερό άκρο της επίθεσης. Δεν βρήκε πάντως τρόπο να απειλήσει. Ούτε όμως και απειλήθηκε. Παρόλα αυτά, δέχθηκε την ισοφάριση, μετά από νέο λάθος του Μπρινιόλι ο οποίος πιέστηκε, δέχθηκε μια κόντρα που τον κράτησε στο έδαφος και πάλι η Γάνδη σκόραρε σε κενό τέρμα.

Προφανώς ακόμα και σ’ ένα τέτοιο φιλικό, που εμφανίστηκαν ενδεκάδες που ίσως δεν θα εμφανιστούν ποτέ ξανά σε παιχνίδι, ο Αλμέιδα είχε την ευκαιρία να βγάλει συμπεράσματα. Και για την πρόοδο στην δουλειά σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά και για λάθη που συνεχίζουν να γίνονται. Ενώ και σ’ αυτό το φιλικό πιστοποιήθηκε πόσο καλή προετοιμασία έχουν κάνει ο Γαλανόπουλος, ο Ρότα αλλά και ο Πήλιος.

ΑΕΚ (στα πρώτα δυο 35άλεπτα): Μπρινιόλι, Ρότα, Χατζισαφί, Μήτογλου, Πήλιος, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Λιούμπιτσιτς, Ζίνι, Ελίασον, Γκαρσία.

ΑΕΚ (στα δυο δεύτερα 30άλεπτα): Μπρινιόλι (Θεοχάρης), Ραντόνια, Βίντα, Χρυσόπουλος, Κανελλόπουλος, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Ρουκουνάκης, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Θεοδωρίδης. Έπαιξαν και οι Μαχαίρας, Κάτσικας, Φοφανά και Κοσίδης)