Πρώην αθλητικός διευθυντής Φιορεντίνα: «Οι όροι του Σάρι δεν ταιριάζουν στην ομάδα»

Ο Μαουρίτσιο Σάρι

i

© Intime

Πρώην αθλητικός διευθυντής Φιορεντίνα: «Οι όροι του Σάρι δεν ταιριάζουν στην ομάδα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 15:29 - 05.06.2024

Αρνητικός στο να αποκτήσει τον Μαουρίτσιο Σάρι η Φιορεντίνα ήταν ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Φιορεντίνα, Ρίνο Φότσι, θεωρώντας πως ο Ιταλός τεχνικός δεν θα ταίριαζε στην ομάδα.

Μία εβδομάδα έχει περάσει από το βράδυ που ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο όνειρο της Φιορεντίνα, νικώντας τη με 1-0 στον τελικό του UEFA Europa Conference League. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες στην ομάδα της Ιταλίας, αφού ο δεύτερος χαμένος τελικός αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα.

Σε πρώτο χρόνο, οι οπαδοί τα «έχωσαν» στους παίκτες και τον προπονητή, Βιτσέντζο Ιταλιάνο, διαμορφώνοντας ένα αρκετά «βαρύ» κλίμα. Αυτό εν τέλει έφερε και τη φυγή του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος... πλήρωσε τα σπασμένα της «OPAP Arena». Τη θέση του πήρε o Ραφαέλε Παλαντίνο, ο οποίος και ανακοινώθηκε επίσημα από τους «βιόλα», που ψάχνουν πλέον τον τρόπο να επιστρέψουν δυναμικά.

«Ο Σάρι δεν πείθεται» λόγω Λάτσιο, ο Παναθηναϊκός ενεργοποιεί τις εναλλακτικές
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:21 - 05.06.2024

«Ο Σάρι δεν πείθεται» λόγω Λάτσιο, ο Παναθηναϊκός ενεργοποιεί τις εναλλακτικές

Ο Παναθηναϊκός δεν θα περιμένει εσαεί τον Μαουρίσιο Σάρι και στρέφεται σε άλλους προπονητές για τον πάγκο του. Άμεσες οι εξελίξεις στο Τριφύλλι, με σκοπό να κλείσει το ζήτημα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Φιορεντίνα, Ρίνο Φότσι, κλήθηκε να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής. Όταν η κουβέντα έφτασε στον υποψήφιο προπονητή του Παναθηναϊκού, Μαουρίτσιο Σάρι, εκείνος εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο απόκτησής του. Το πάλαι ποτέ στέλεχος της ομάδας τόνιζε πως οι φιλοδοξίες και τα όρια που θα έβαζε ο 65χρονος κόουτς δεν θα ταίριαζαν με τους «βιόλα».

«Ένας πιο έμπειρος προπονητής σαν τον Σάρι θα είχε θέσει όρια και φιλοδοξίες που δεν αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες του συλλόγου. Θεωρώ ότι είναι λογικό. Ο Σάρι θα ήταν πιο αδιάλλακτος στις απόψεις του. Επαναλαμβάνομαι αλλά λατρεύω τον Παλαντίνο. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα για το πέρασμά του στη Φλωρεντία. Έχω την ακριβώς ίδια αίσθηση που είχα όταν έφερα τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν στη Φλωρεντία. Στην πραγματικότητα θεωρώ ότι από συγκεκριμένη οπτική το Παλαντίνο μου θυμίζει πραγματικά τον Γκουιντολίν», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Φότσι, o οποίος στάθηκε και στον τελικό του Europa Conference League λέγοντας πως:

Ιδιοκτήτης Φιορεντίνα: «Ξέρω ότι πολλοί είναι απογοητευμένοι από την απώλεια του Conference League αλλά δεν πουλάμε την ομάδα»
CONFERENCE LEAGUE

13:15 - 05.06.2024

Ιδιοκτήτης Φιορεντίνα: «Ξέρω ότι πολλοί είναι απογοητευμένοι από την απώλεια του Conference League αλλά δεν πουλάμε την ομάδα»

Στη σφοδρή κριτική - μετά τον χαμένο τελικό του Europa Conference League - που δέχεται απάντησε ο ιδιοκτήτης της Φιορεντίνα, Ρόκο Κομίσο, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα δεν πωλείται.

«Η Φιορεντίνα είναι ένας απαιτητικός σύλλογος. Θέλει προπονητές και θέλει θέαμα. Ο Παλαντίνο έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει αυτές τις επιθυμίες. Δυστυχώς θα θυμόμαστε τον τελικό της Αθήνας πολύ καλά. Το σημαντικό για τη Φιορεντίνα είναι να παραμείνει στην κορυφή και να παίξει καλό ποδόσφαιρο».