Επίσημο: Νέος προπονητής της Φιορεντίνα ο Παλαντίνο

Επίσημο: Νέος προπονητής της Φιορεντίνα ο Παλαντίνο

Sportal newsroom 19:04 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 04.06.2024

Την τεχνική ηγεσία της Φιορεντίνα ανέλαβε και επίσημα ο Ραφαέλε Παλαντίνο, ο οποίος πήρε τα... κλειδιά από τον Βιτσέντζο Ιταλιάνο.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός πανηγύριζε την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League, στο απέναντι στρατόπεδο επικρατούσε η απόλυτη «παγωμάρα». Η Φιορεντίνα έχασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό και το κλίμα ήταν πολύ «βαρύ» στους Ιταλούς.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες στους «βιόλα», με τον Βιντσέντζο Ιταλιάνο - τον προπονητή που την έφτασε στον τελικό - να απομακρύνεται από τον πάγκο. Πλέον, η Φιορεντίνα έχει αφήσει πίσω τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό και χτίζει την επόμενή της ημέρα.

Αυτή θα έρθει υπό τις οδηγίες του Ραφαέλε Παλαντίνο, ο οποίος ανέλαβε και επίσημα την τεχνική ηγεσία της ιταλικής ομάδας, όπως ανακοίνωσαν κι επίσημα οι «βιόλα». Ο 40χρονος τεχνικός ήταν στον πάγκο της Μόντσα από το 2022, μετρώντας 73 αναμετρήσεις και η παρουσία τους στους «νεοφώτιστους» ήταν πολύ καλή.

«Λίγες μέρες μετά το τέλος της σεζόν, με την πρόθεση να σχεδιάσω την επόμενη όσο το δυνατόν καλύτερα, είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που μπορώ να καλωσορίσω τον Ραφαέλε Παλαντίνο ως νέο προπονητή μας, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα στο έργο μας. Τόσο που μας επέλεξε παρά τις πολυάριθμες προσφορές που έλαβε. Ελπίζω ότι χάρη στον ενθουσιασμό του, τη φιλοδοξία του και την έντονη αφοσίωσή του στη δουλειά, όλοι μαζί θα μπορέσουμε να επιτύχουμε σημαντικές ικανοποιήσεις», ήταν το μήνυμα του ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ρόκο Κομίσο.