Ιδιοκτήτης Φιορεντίνα: «Ξέρω ότι πολλοί είναι απογοητευμένοι από την απώλεια του Conference League αλλά δεν πουλάμε την ομάδα»

Ρόκο Κομίσο

i

©intime

Ιδιοκτήτης Φιορεντίνα: «Ξέρω ότι πολλοί είναι απογοητευμένοι από την απώλεια του Conference League αλλά δεν πουλάμε την ομάδα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 13:15 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 05.06.2024

Στη σφοδρή κριτική - μετά τον χαμένο τελικό του Europa Conference League - που δέχεται απάντησε ο ιδιοκτήτης της Φιορεντίνα, Ρόκο Κομίσο, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα δεν πωλείται.

Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει... ξεμεθύσει από τους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του Europa Conference League. Στο απέναντι στρατόπεδο, αυτό της Φιορεντίνα, από την άλλη, επικρατεί μέχρι και σήμερα η οργή για τον δεύτερο χαμένο τελικό της ομάδας. Αρκετοί, λοιπόν, ζήτησαν την αλλαγή ηγεσίας στην ομάδα, απαιτώντας την αποχώρηση του ιδιοκτήτη της ομάδας, Ρόκο Κομίσο. Όμως αυτός απάντησε και το έκανε μέσω επιστολής, την οποία ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Σε αυτή ανέφερε πως ο σύλλογος δεν πωλείται, ενώ παρέθεσε στους φιλάθλους τα κατορθώματά του από τότε που τον ανέλαβε.

«Μια άλλη σεζόν τελείωσε και, όπως έκανα αμέσως μετά τον αγώνα στην Αθήνα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες, τον προπονητή και το επιτελείο του, γοα τον επαγγελματισμό που έχουν και για το πως παρουσιάστηκε η Φιορεντίνα τον τελευταίο χρόνο. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ είναι για τους οπαδούς μας, που μας ακολούθησαν παντού, που δεν σταμάτησαν ποτέ να μας στηρίζουν και που, όπως οι υπόλοιποι από εμάς, είναι βαθιά απογοητευμένοι για την ήττα μας στον τελικό του Conference League. Θα σας είμαι πάντα ευγνώμων.

«Το Γουέμπλεϊ τελείωσε, πλέον θα υπάρχει μόνο η Νέα Φιλάδελφεια»: Η... κατάθεση ψυχής του Τάκη Λεμονή
CONFERENCE LEAGUE

12:42 - 05.06.2024

«Το Γουέμπλεϊ τελείωσε, πλέον θα υπάρχει μόνο η Νέα Φιλάδελφεια»: Η... κατάθεση ψυχής του Τάκη Λεμονή

Συγκινημένος με την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League από τον Ολυμπιακό ήταν ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος έκανε... κατάθεση ψυχής μέσω της εφημερίδας «Απογευματινή της Κυριακής».

Θα ήθελα να πω ένα ειλικρινές ευχαριστώ στον Ιταλιάνο και την ομάδα του. Έκαναν θαυμάσια δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια. Εύχομαι στον προπονητή και στους βοηθούς του ότι καλύτερο για το μέλλον γιατί τους αξίζει κάθε επιτυχία. Είμαστε όλοι ακόμα πικρά απογοητευμένοι για την ήττα μας στην Ελλάδα και καταλαβαίνω τη θλίψη που νιώθουν όσοι βρέθηκαν στην Αθήνα, καθώς και όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα στο "Stadio Franchi", στο "Viola Park" ή στην τηλεόραση. Όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο πόνο.

Αισθάνομαι επίσης απογοητευμένος για τη θέση μας στο πρωτάθλημα, αλλά στοχεύουμε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να αναπτυχθούμε και να βελτιωθούμε. Λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη για τις μεταγραφές μας τον Ιανουάριο. Κι εγώ περίμενα και ήλπιζα να βοηθήσω την ομάδα λίγο περισσότερο, αλλά οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες, ή ίσως δεν ήμασταν αρκετά καλοί στο να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, για να ολοκληρώσουμε τις συμφωνίες που πιστεύαμε ότι θα ήταν χρήσιμες για τη βελτίωση της ομάδας.

Το απίθανο στατιστικό του Μεντιλίμπαρ παρέα με τους Γκασπερίνι και Αντσελότι
CONFERENCE LEAGUE

12:04 - 05.06.2024

Το απίθανο στατιστικό του Μεντιλίμπαρ παρέα με τους Γκασπερίνι και Αντσελότι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέα με τον Κάρλο Αντσελότι και τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν πρωταγωνιστής σε ένα απίθανο στατιστικό, μετά την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό.

Βρίσκω περίεργο ότι όταν προκύπτουν δύσκολες στιγμές –όπως κάνουν πάντα αργά ή γρήγορα στο ποδόσφαιρο και στη ζωή– κάποιοι προσπαθούν να φανταστούν ή ίσως να ελπίζουν, πιθανώς για προσωπικό όφελος, ότι ο σύλλογος θα πουληθεί ή ότι μπορεί να εγκαταλείψουμε τη Φιορεντίνα. Δεν παραιτούμαι, μένω εδώ! Η γυναίκα μου, η οικογένειά μου και εγώ είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιλέξαμε και ανακαλύψαμε τη Φλωρεντία και τη Φιορεντίνα. Όποτε μπορούμε, μας αρέσει να περνάμε το χρόνο μας στο "Viola Park", στο γήπεδο και στην πόλη με τους φιλάθλους. Δεν έχουμε σκοπό να πουλήσουμε – κάτι που έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προχωράμε και να πάμε καλύτερα.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι όταν ανέλαβα τη Φιορεντίνα, ο σύλλογος είχε μόλις αποφύγει τον υποβιβασμό στη Serie B την τελευταία μέρα της σεζόν. Σε πέντε χρόνια, φτάσαμε σε δύο τελικούς Conference League, έναν τελικό Coppa Italia και προκριθήκαμε στην Ευρώπη τρεις συνεχόμενες σεζόν, καθώς και χτίσαμε το "Viola Park", το οποίο θα παραμείνει για πάντα πλεονέκτημα για τον σύλλογο και την πόλη.

Είπα ότι η Φιορεντίνα δεν θα κινδύνευε ποτέ να χρεοκοπήσει. Χάρη στη συνεχή επένδυσή μας και τον σεβασμό των οικονομικών κανόνων στο ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου του Financial Fair Play – τον ​​οποίο δεν τηρούν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι – θεωρούμαστε ως παράδειγμα συλλόγου μοντέλου όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στην Ευρώπη. Αυτά τα αποτελέσματα δεν προκύπτουν τυχαία. Έχουν επιτευχθεί χάρη σε σχολαστικό σχεδιασμό και προσεκτικές επιλογές προσωπικού, αν και με κάποια λάθη στην πορεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρόκο Κομίσο.