Πέρυσι από την Γουέστ Χαμ στο 90' φέτος από τον Ολυμπιακό στο 116': Οι δύο σερί χαμένοι τελικοί της Φιορεντίνα (vids)

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

i

©Intime

Πέρυσι από την Γουέστ Χαμ στο 90' φέτος από τον Ολυμπιακό στο 116': Οι δύο σερί χαμένοι τελικοί της Φιορεντίνα (vids)

Κώστας Τόπας 11:04 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 30.05.2024

Η Φιορεντίνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνει στην πηγή αλλά δεν πίνει νερό.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος νικητής του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό νίκησαν με 1-0 τη Φιορεντίνα και σήκωσαν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία τους και παράλληλα έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει να κατακτήσει ευρωπαϊκή κούπα.

Το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το πέτυχε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό. Ο Μαροκινός μετά από μια σέντρα του Έσε, πήρε μια τρομερή κεφαλιά και έστειλε τους φίλους του Ολυμπιακού στα... ουράνια.

Από την άλλη για την Φιορεντίνα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η ιταλική ομάδα φτάνει σε τελικό του Conference League. Πέρυσι διεκδίκησε το τρόπαιο απέναντι στην Γουέστ Χαμ στην Πράγα.

Στον τελικό της περασμένης σεζόν, στην Πράγα, Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ «μονομάχησαν» σε ένα τελικό που κρίθηκε στο 90', καθώς σε εκείνο το λεπτό ο Μπόουεν κινήθηκε στην πλάτη των Ιταλών και από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε σωστά για το 2-1 που χάρισε το τρόπαιο στα σφυριά.

Φέτος, οι «βιόλα» έφτασαν ξανά στον τελικό της διοργάνωσης, με στόχο αυτή τη φορά να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Μόνο που ο Ολυμπιακός τους χάλασε τα σχέδια, καθώς με το γκολ που σημείωσε στο 116' ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, οι «ερυθρόλευκοι» στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ευρώπης.

Ετσι, μέσα σε δύο χρόνια η Φιορεντίνα έχασε δύο τελικούς. Τον πρώτο στο 90' και τον δεύτερο στο 116'.