Τέλος ο Ιταλιάνο από την Φιορεντίνα, καταρχήν συμφωνία με Μπολόνια

Βιτσέντζο Ιταλιάνο

i

©Intime

Τέλος ο Ιταλιάνο από την Φιορεντίνα, καταρχήν συμφωνία με Μπολόνια

Κώστας Τόπας 12:50 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 30.05.2024

Λίγες ώρες μετά τον χαμένο τελικό με τη Φιορεντίνα από τον Ολυμπιακό, ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο αποτελεί παρελθόν από τους «βιόλα», καθώς τα έχει βρει σε όλα με τη Μπολόνια.

Η Φιορεντίνα έχασε τον τελικό της UEFA Conference League στην παράταση από τον Ολυμπιακό και είναι η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της σε τελικό της διοργάνωσης. Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο πρόκειται να αποχωρήσει από τους «βιόλα» το προσεχές διάστημα.

Η «La Repubblica» αναφέρει ότι ο Ιταλιάνο είναι ισχυρός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος προπονητής της Μπολόνια ενώ η Φιορεντίνα από την πλευρά της έχει βρει ήδη στο πρόσωπο του Ραφαέλε Παλαντίνο, τον αντικαταστάτη του για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Άγγιξε εποχές 2004 η τηλεθέαση του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Δείτε πόσοι είδαν τον τελικό
CONFERENCE LEAGUE

11:37 - 30.05.2024

Άγγιξε εποχές 2004 η τηλεθέαση του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Δείτε πόσοι είδαν τον τελικό

Ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ευρώπης μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Conference League, με τον τελικό να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς σάρωσε σε νούμερα τηλεθέασης.

Μάλιστα, το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η μετακίνηση του Ιταλιάνο στη Μπολόνια μπορεί κάλλιστα να προχωρήσει γρήγορα. Κι αυτό διότι υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία για συμβόλαιο με τον αθλητικό διευθυντή των «ροσομπλού», Τζιοβάνι Σαρτόρι, με τον Ιταλό προπονητή να έχει συμφωνήσει να υπογράψει τριετές συμβόλαιο αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν.

Σύντομα, τα στελέχη της Φιορεντίνα θα έχουν συνάντηση με τον νέο υποψήφιο προπονητή των «βιόλα» Ραφαέλε Παλαντίνο προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε ο 40χρονος προπονητής να αναλάβει τα ηνία της ιταλικής ομάδας.

Με τη λήξη του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό ο τεχνικός των «βιόλα», Βιτσέντσο Ιταλιάνο, ήταν φανερά απογοητευμένος με το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι δεν άξιζε η ομάδα του να χάσει έτσι.

«Είναι μεγάλη η απογοήτευση, γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε και να προηγηθούμε, ακόμη και να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν το κάναμε. Τα παιδιά έκαναν ό,τι έπρεπε, παλέψαμε απέναντι σε μια ομάδα που δεν σου επιτρέπει να παίζεις καλά. Δεν αξίζαμε να χάσουμε έτσι, θα μπορούσε το παιχνίδι να πάει στα πέναλτι.

Ίσως μας λείπει η κυνικότητα για να πάρουμε τη νίκη σε έναν τέτοιο τελικό. Πρέπει να αποδεχτούμε την ήττα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα πονάει. Είναι σπουδαίο να φτάνεις σε δύο σερί τελικούς, αλλά όταν δεν κατακτάς το τρόπαιο υπάρχει απογοήτευση».