«Παλικάρι» ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο όνειρο, αλλά έχασε το Διηπειρωτικό από την Φλαμένγκο

Ο Κωστούλας στο Φλαμένγκο - Ολυμπιακός

i

© Intime

«Παλικάρι» ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο όνειρο, αλλά έχασε το Διηπειρωτικό από την Φλαμένγκο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:56 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 25.08.2024

Σαν... λιοντάρια πάλεψαν οι πιτσιρικάδες του Συλαϊδόπουλου, όμως ο Ολυμπιακός Κ19 «λύγισε» στο Μαρακανά. Με buzzer - beater στο 90+2', ο Φελίπε Τερέσα οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή (2-1) και κατ' επέκταση την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

O Oλυμπιακός Κ19 ήταν... θρύλος στο «Μαρακανά» όμως λίγο πριν το φινάλε «λύγισε» και τελικά ηττήθηκε από τη Φλαμένγκο (2-1), στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς, παρόλα αυτά, δευτερόλεπτα πριν το παιχνίδι ολοκληρωθεί, ο Φελίπε Τερέσα έβαλε τέλος στο όνειρο.

Με το «καλημέρα» οι γηπεδούχοι θέλησαν να έχουν τον έλεγχο στο ματς και εν μέρει το κατάφεραν, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα. Όμως οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία και μόλις στο 6ο λεπτό χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Κωστούλας συνεργάστηκε άψογα με τον Πνευμονίδη και ο δεύτερος έβγαλε στον Παπακανέλλο, με τον τελευταίο να πλασάρει αλλά τον Άλβες να αλλάζει την πορεία της μπάλας προς την εστία.

Ακολούθησε ένα διάστημα μέχρι και το 25' στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν συνεχώς στο αντίπαλο μισό και όπου έχασαν ακόμα δύο τεράστιες στιγμές. Σε πρώτο χρόνο (20') ο Παπακανέλλος επιχείρησε σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, ο Άλβες απέκρουσε και στη συνέχεια ο Πνευμονίδης από κοντά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, με την μπάλα να ξύνει το δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο τελευταίος έβαλε το πόδι του στην απομάκρυνση του τερματοφύλακα και παραλίγο να σκοράρει... καταλάθος.

Από το 26' και έπειτα, η Φλαμένγκο επιχείρησε να ανακτήσει έδαφος στο γρασίδι, όμως το 3-5-2 που παρέταξε ο Έλληνας κόουτς μετατράπηκε σε 5-3-2 και η ομάδα του περίμενε στο δικό της μισό. Νωρίτερα, οι Βραζιλιάνοι είχαν και εκείνοι καλές στιγμές, με τον Μπότη να σταματάει αφενός (16') τον Γκιγιέρμε και αφετέρου (25') τον Γουάλας.

Στο δεύτερο μέρος, οι Βραζιλιάνοι επιχείρησαν να μπουν ξανά πιο δυνατά. Παρόλα αυτά το γκολ ήρθε από την απέναντι πλευρά και σκόρερ χρίστηκε ο Λιατσικούρας στο 54'. Ο Αλαφάκης έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, η άμυνα της Φλαμένγκο δεν έδιωξε σωστά, ο Μπακούλας σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ουέλινγκτον και τελικά ο σκόρερ των Πειραιωτών πήρε το ριμπάουντ από το δεξί δοκάρι, κάνοντας το 0-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το προβάδισμα δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους και με ψυχραιμία διαχειρίζονταν το υπερ τους σκορ. Όμως μία στιγμή αδράνειας στο 73' έφερε τελικά την ισοφάριση για τη Φλαμένγκο. Ο Γκονσάλβες έβγαλε στην περιοχή, ο Ματέους πλάσαρε, ο Μπότης έδιωξε αλλά υπήρξε καραμπόλα με τον Πρεκτατέ, την οποία εκμεταλλεύτηκε σουτάροντας και ερχόμενος με ταχύτητα ο Βινίσιους που μπήκε αλλαγή.

Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χτύπημα στον Παπακανέλλο αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι. Μετά την ισοφάριση, ο σύλλογος του Πειραιά έψαξε εκ νέου το προβάδισμα. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 88', εντούτοις η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Πρεκατέ. O Μουζακίτης εκτέλεσε από αριστερά, ο αριστερός μπακ πήδηξε πιο ψηλά από όλους αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στη συμβολή των δοκών.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Και αφού δεν μπήκε το γκολ, η τύχη τον τσάκισε ακόμα περισσότερο. Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα, ήρθε η ανατροπή. Στο 90+2', ο Ζαν Κάρλος έβγαλε στον Γουάλας, εκείνος έστρωσε στον Φελίπε Τερέσα και ανενόχλητος από την καρδιά της περιοχής ο τελευταίος πλάσαρε για το τελικό 2-1.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός: Μπότης, Κουτσίδης, Πρεκατές, Δάμα, Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπακούλας, Πνευμονίδης, Λιατσικούρας, Παπακανέλλος,

Φλαμένγκο: Άλβες, Λούκας, Βίκτορ, Ιάγκο, Σάλες, Ογκουντάνα, Γουέλιντον, Γκονσάλβες, Γκόμες, Ζ. Άλβες, Γουάλας