Φόβοι για πραξικόπημα στη Μολδαβία - Κεκλεισμένων των θυρών το Σέριφ - Παρτιζάν
i

To γήπεδο της Σέριφ/© Photo by Anton Polyakov/Getty Images

Φόβοι για πραξικόπημα στη Μολδαβία - Κεκλεισμένων των θυρών το Σέριφ - Παρτιζάν

Sportal newsroom 17:59 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 20.08.2024

Οι μυστικές υπηρεσίες της Μολδαβίας ενημέρωσαν την κυβέρνηση ότι υπάρχει κίνδυνος οι Σέρβοι οπαδοί να διενεργήσουν πραξικόπημα!

Σε μια απόφαση που ήδη έχει προακλέσει σάλο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προέβη η κυβέρνηση της Μολδαβίας, που «έκλεισε» το γήπεδο της Σέριφ Τίρασπολ για την αναμέτρηση με την Παρτιζάν για το Conference League.

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι μυστικές υπηρεσίες με το ποδόσφαιρο; Ένα πραξικόπημα με μια οργανωμένη μετακίνηση οπαδών από μια χώρα σε άλλη;

Αυτά τα ερωτήματα έχουν κάνει τις τελευταίες ώρες την εμφάνισή τους, έπειτα από την απόφαση της Μολδαβίας να δώσει εντολή να μην υπάρχουν φίλαθλοι στο ματς της Σερίφ Τίρασπολ με την Παρτιζάν για το Conference League.

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας έχει βάσιμες υποψίες ότι Σέρβοι ετοιμάζονται να βοηθήσουν τους Ρώσους και να διαπράξουν πραξικόπημα και για το λόγο αυτό στο γήπεδο της Σέριφ δεν θα κινείται... φύλλο την Πέμπτη 16/2.

Ως γνωστόν Σέρβοι και Ρώσοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, γεγονός που έβαλε σε υποψίες την κυβέρνηση της Μολδαβίας.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, από χθες 13/2 αρκετοί φίλοι της Παρτιζάν προσπάθησαν να μπουν στη Μολδαβία, ωστόσο έφαγαν... πόρτα!

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Μολδαβός πρόεδρος, Μάια Σαντού, ο οποίος τόνισε ότι η Ρωσία προσπαθεί με κάποιο τρόπο να διενεργήσει πρααξικόπημα. 

O ίδιος στις δηλώσεις του είπε ότι πολίτες από την Λευκορωσία, το Μαυροβούνιο και και την Σερβία ενδέχεται να προσπαθήσουν να να εισέλθουν στη Μολδαβία προκειμένου να βοηθήσουν στο πραξικόπημα και για το λόγο αυτό απαγόρευσε την είσοδο Σέρβων, αφού υπάρχει φόβος ότι με το πρόσχημα του ποδοσφαίρου, θα μπουν στη χώρα άνθρωποι που έχουν άλλους σκοπούς...

Tags: