Αυτός είναι ο λόγος που η Τσέλσι έβαλε ρήτρα 23,6 εκατ. ευρώ στον Φοφανά για την ΑΕΚ

Ντατρό Φοφανά - Φωτ. IMAGO

Αυτός είναι ο λόγος που η Τσέλσι έβαλε ρήτρα 23,6 εκατ. ευρώ στον Φοφανά για την ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 13:40 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 11.09.2024

Δημοσίευμα του «BBC» ανέφερε ότι η ρήτρα των 20 εκατομμυρίων λιρών (σ.σ 23 εκατ. ευρώ) για τον Φοφανά, είναι η βάση των χρημάτων που θα ζητήσει η Τσέλσι για τον Ιβοριανό φορ το επόμενο καλοκαίρι από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Οπως αναφέρουν στην Αγγλία από το πρωί της Τετάρτης (11/09) η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νταβίντ Ντατρό Φοφανά, με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι.

Συγκεκριμένα, ο έγκυρος Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, πως οι Λονδρέζοι συμφώνησαν να παραχωρήσουν δανεικό τον Ιβοριανό φορ στην Ένωση.

Στο deal για τον δανεισμό, σύμφωνα πάντα με τον Ρομάνο, έχει μπει οψιόν αγοράς στα 20 εκατομμύρια λίρες (δηλαδή πάνω από 23,5 εκατομμύρια ευρώ), η οποία όμως δεν είναι υποχρεωτική.

Μάλιστα, το BBC, αναφέρει πως η οψιόν αυτή τοποθετήθηκε ως η βάση των χρημάτων που θα ζητήσει η Τσέλσι από πιθανούς αγοραστές από τα top πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η Τσέλσι αγόρασε τον Φοφανά από τον Μόλντε έναντι ποσού άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιανουάριο του 2023. Έκτοτε ο παίκτης μέτρησε μόλις τρεις εμφανίσεις με την ανδρική ομάδα των «Μπλε» (μία βασικός) και ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός στην Ουνιόν Βερολίνου και την Μπέρνλι, όπου σημείωσε τέσσερα γκολ στην Premier League σε 15 εμφανίσεις νωρίτερα φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, δημοσίευμα του «Atlhetic» που αναπαράχθηκε μαζικά και από ΜΜΕ με νέα των Λονδρέζων, ανέφερε ότι Τσέλσι κι ΑΕΚ ήταν σε διαπραγματεύσεις για τον Φοφανά. Οπως τονιζόταν μάλιστα, οι δύο πλευρές είχαν μπει και στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!