Η ΑΕΚ το παλεύει για τον Φοφανά της Τσέλσι

Φωτ. IMAGO

Η ΑΕΚ το παλεύει για τον Φοφανά της Τσέλσι

Κώστας Τσίλης 12:46 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 31.08.2024

Στην Ένωση το προσπαθούν να κλείσουν τον 22χρονο επιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού

Η ΑΕΚ δίνει την μάχη της για να κλείσει την υπόθεση φορ με πολλά και διαφορετικά ανοιχτά μέτωπα. Ένα εξ αυτών, ίσως και το πιο ζόρικο από όλα, είναι του Ντάτρο Φοφανά.

Τον 22χρονο φορ της Τσέλσι, η ΑΕΚ τον είχε βάλει στο ραντάρ της από την αρχή του καλοκαιριού. Το ίδιο όμως και πολλές ομάδες ακόμα και από την Premier League. Όπως η Εβερτον. Έφτασε όμως το δίναμε της μεταγραφικής περιόδου και δεν έχει προχωρήσει τίποτα ούτε με την Αρνέτ τον, ούτε με την Σάντερλαντ, ούτε με την Χόφενχαϊμ που φέρεται να μπήκε τελευταία στην υπόθεση. 

Αυτή η εξέλιξη έβαλε ξανά την ΑΕΚ στο παιχνίδι για τον Φοφανά. Και το παλεύει για να τον πάρει δανεικό με κάποια προσιτή οψιόν αγοράς. Όχι στα 12-13 εκατομμύρια που αρχικά ζητούσε η Τσέλσι. Ενώ θα πρέπει να πειστεί και ο παίκτης για Ελλάδα Κάτι όμως που είναι σχετικά πιο… βατό. 

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος του «BBC» Νιζάαρ Κινσέλα ο οποίος ασχολείται με το ρεπορτάζ της Τσέλσι, ανέφερε σε tweet ότι ο Ιβοριανός επιθετικός συνεχίζει να εξετάζει διάφορους προορισμούς για την καριέρα του, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η Ελλάδα.

Την περασμένη σεζόν, ο Νταβίντ Ντατρό Φοφανά αγωνίστηκε ως δανεικός με την Μπέρνλι. Ο διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού πέρασε το πρώτο μισό εκείνης της χρονιάς ως δανεικός στην Ουνιόν Βερολίνου, όπου σε 17 εμφανίσεις σκόραρε δύο γκολ. Η ομάδα του Βίνσεντ Κομπανί είχε μεγάλη ανάγκη από έναν ικανό ποδοσφαιριστή στη γραμμή κρούσης, χωρίς ωστόσο η Φοφανά να βοηθάει σε επιθυμητό βαθμό.

Με την Μπέρνλι σημείωσε τέσσερα τέρματα και μία ασίστ σε 15 εμφανίσεις.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!