Ξέσπασε ο Φονσέκα: «Δεν μιλάω συχνά για την διαιτησία, αλλά αυτό είναι ποδόσφαιρο, όχι τσίρκο»

Ο Πάουλο Φονσένκα - Φωτ. IMAGO

Ξέσπασε ο Φονσέκα: «Δεν μιλάω συχνά για την διαιτησία, αλλά αυτό είναι ποδόσφαιρο, όχι τσίρκο»

Κώστας Τόπας 10:54 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 07.10.2024

Εξαλλος με την διαιτησία ήταν ο τεχνικός της Μίλαν, Πάουλο Φονσέκα μετά την ήττα με 2-1 από τη Φιορεντίνα.

Η Φιορεντίνα σε ένα... τρελό παιχνίδι με τρία χαμένα πέναλτι νίκησε με 2-1 της Μίλαν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Serie A.

Στο πρώτο μέρος έγινε ο κακός χαμός με τις δύο ομάδες να χάνουν από ένα πέναλτι. Στο 22ο λεπτό ο Μόουζες Κιν εκτέλεσε αλλά ο Μενιάν είπε «όχι», ωστόσο στο 35' οι «βιόλα» άνοιξε το σκορ με τον Αντλί. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η σειρά της Μίλαν να χάσει πέναλτι. Ο Τεό Ερναντές εκτέλεσε αλλά ο Ντε Χέα έβγαλε την εκτέλεση του Γάλλου μπακ.

Αυτό δεν ήταν το μόνο πέναλτι που χάθηκε όμως. Συγκεκριμένα, στο 56' οι «ροσονέρι» είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με το πέναλτι του Έιμπραχαμ αλλά και πάλι ο Ντε Χέα είπε «όχι». Τελικά το γκολ της ισοφάρισης το βρήκε η Μίλαν με τον Πούλισικ τέσσερα λεπτά μετά. Στο 73ο λεπτό η Φιορεντίνα πήρε και πάλι το προβάδισμα με το γκολ του Γκούντμουνσον, ο οποίος έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Φλωρεντίας.

Ο τεχνικός της Μίλαν, Πάουλο Φονσέκα ήταν πολύ επικριτικός με την διαιτησία, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν πήρε στο τέλος αυτό που έπρεπε.

Μιλώντας στο «DAZN» στο τέλος του αγώνα στο «Αρτέμιο Φράνκι», ο Πορτογάλος τεχνικός των «ροσονέρι» παραπονέθηκε για το πέναλτι που επιβλήθηκε στο 22ο λεπτό του αγώνα, το οποίο κατέληξε να σπαταλήσει ο Μόισε Κιν τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο «είναι ένα παιχνίδι επαφής. Το απλό άγγιγμα δεν πρέπει να είναι αρκετό για να του επιβληθεί πέναλτι».

Δεν μου αρέσει να μιλάω για διαιτησία, αλλά αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ένα απλό άγγιγμα μπορεί να οδηγήσει σε πέναλτι. Το είδαμε ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο. Κάνει τους πάντες νευρικούς και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Αυτό είναι ποδόσφαιρο, είναι όχι τσίρκο», κατέληξε ο Φονσένκα μετά από αυτή την απρόσμενη οπισθοδρόμηση που βλέπει την ομάδα του να καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 11 βαθμούς.

Αν είχε κερδίσει αυτή την Κυριακή (06/10), η Μίλαν θα μπορούσε τώρα να βρίσκεται στη 2η θέση της Serie A, ισοβαθμώντας με την αντίπαλό της Ιντερ με 14 βαθμούς.