Football Meets Data: Μειώθηκαν οι πιθανότητες πρόκρισης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μετά τις ήττες στην πρεμιέρα

Ροντινέι - Κωνσταντέλιας

i

©Intime

Football Meets Data: Μειώθηκαν οι πιθανότητες πρόκρισης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μετά τις ήττες στην πρεμιέρα

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:35 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 27.09.2024

Η γνωστή σελίδα Football Meets Data, η οποία ασχολείται με στατιστικά και δεδομένα, θεωρεί πως ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτούν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησαν με τον τρόπο που θα ήθελαν στη League Phase του Europa League. Πρώτος χρονικά ο πρωταθλητής Ελλάδας ηττήθηκε με 3-1 από τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη κι ένα 24ωρο αργότερα οι Πειραιώτες γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τη Λυών στο «Groupama Stadium».

Μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων η Football Meets Data μείωσε τις πιθανότητες πρόκρισής τους στην επόμενη φάση. Πριν την έναρξη της διοργάνωσης η γνωστή σελίδα που ασχολείται με στατιστικά και δεδομένα στο ποδόσφαιρο, έδινε 77% πιθανότητες ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ να βρίσκονται στην πρώτη «24άδα» του League Phase του Europa League, ενώ από την άλλη οι προσομοιώσεις δεν θεωρούσαν τελειωμένη την υπόθεση πρόκρισης απευθείας στους «16» του Europa League, δίνοντας 26% και 23% πιθανότητες σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει 65% πιθανότητες να βρίσκεται στην πρώτη «24άδα» κι ο ΠΑΟΚ 66%, ενώ σχεδόν υποδιπλασιάστηκε το ποσοστό της παρουσίας τους στην πρώτη «8άδα» και επομένως της απευθείας πρόκρισης στην επόμενη φάση. 14% δίνει η σελίδα στον Κάτοχο του Conference League και 13% στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα (3/10, 22:00) κι οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν την Μπράγκα του Κάρλος Καρβαλιάλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (3/10, 19:45).