Φόρος τιμής για τον Μπάλντοκ στο Λιντς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (photos)

Φόρος τιμής για τον Μπάλντοκ στο Λιντς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (photos)

Λάμπρος Γκαραγκάνης 09:45 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 19.10.2024

Στο ντέρμπι του Γιόρκσαϊρ, για την αγγλική Championship, ανάμεσα στη Λιντς και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ομάδες και φίλαθλοι τίμησαν τη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Λιντς πήρε το παιχνίδι του «Έλαντ Ρόουντ», με 2-0, αναγκάζοντας τις «λεπίδες» στην παρθενική τους ήττα στο φετινό Πρωτάθλημα, μετά από 9 αγώνες αήττητοι στην Championship. Το ρεκόρ τους ήταν 6-3-0 έως την Παρασκευή 18/10.

Οι στιγμές, πάντως, ήταν πολύ συγκινητικές για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού που έφυγε από τη ζωή στις 9/10. Τη μνήμη του πρώην αμυντικού της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο οποίος ήταν πολύ αγαπητός στις τάξεις του συλλόγου και των φιλάθλων, τίμησαν και οι δύο ομάδες.

Στον φωτεινό πίνακα προβλήθηκε η φωτογραφία του, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στις εξέδρες φίλαθλοι των «λεπίδων» κρατούσαν τη φανέλα του με τον αριθμό «2», ενώ συγκινητική ήταν η κίνηση του Ίθαν Αμπάντου.

Ο αρχηγός της Λιντς ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε στο ματς. Υπήρξε πρώην συμπαίκτης του Μπάλντοκ στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Περίλυπος, με μία λευκή ανθοδέσμη κατευθύνθηκε σε σημείο του γηπέδου και εναπόθεσε τα λουλούδια στον αγωνιστικό χώρο.

Πριν τη σέντρα του αγώνα, φίλαθλοι της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στον δρόμο για το «Έλαντ Ρόουντ», φωτογραφήθηκαν με μία σημαία, με πρωταγωνιστή τον «Starman», όπως ήταν το παρατσούκλι του, που είχε το λογότυπο των «λεπίδων» και της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας.

Ο εκλιπών είχε αγωνιστεί 219 φορές με τo αγγλικό κλαμπ, έχοντας πάρει μεταγραφή το 2017 από τη Μίλτον Κέινς Ντονς. Το περασμένο καλοκαίρι ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Σέφιλντ και ήρθε, ως ελεύθερος, στον Παναθηναϊκό. Λόγω της ελληνίδας γιαγιάς του πήρε την ελληνική υπηκοότητα και φόρεσε τη φανέλα της Ελλάδας σε 12 συμμετοχές.

«Τον θαυμάζαμε όλοι. Ξέρουμε πόσο προσπάθησε για να φτάσει να κάνει διεθνή καριέρα. Πόσο μεγάλη προσωπικότητα ήταν, πόσο τον αγαπάμε σε αυτά τα μέρη», σχολίασε λιτά πριν την έναρξη του αγώνα απέναντι στη Λιντς ο Κρις Γουάιλντερ, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων και ποδοσφαιρικός «πατέρας» του Μπάλντοκ.