Η πρώτη μάχη παραμονής του Φορτούνη κόντρα σε πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού!

Ο Φορτούνης και ο Τσίμιροτ

Η πρώτη μάχη παραμονής του Φορτούνη κόντρα σε πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού!

Τζιοβάνι Ζάκαρη • 20:44 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:06 - 16.09.2024

Την πρώτη της «μάχη» παραμονής δίνει η Αλ Χαλίτζ, η οποία δεν έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην Saudi Pro League. H επόμενη αναμέτρηση είναι κόντρα στην Αλ Φέιχα και ο Κώστας Φορτούνης αναμένεται να αντιμετωπίσει έναν Έλληνα και δύο παλιούς γνώριμους του.

Ο Κώστας Φορτούνης, περίπου δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή του από την Αλ Χαλίτζ, αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δώνης τον πέρασε ως αλλαγή στο 60' στον αγώνα εναντίον της Αλ Ταβούν, που αφορούσε την 3η αγωνιστική της Saudi Pro League.

Όλα δείχνουν πως ο 31χρονος μεσοεπιθετικός θα βρίσκεται και στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας του, το οποίο είναι κόντρα στην Αλ Φέιχα. Ένα ματς που αποτελεί τον πρώτο τελικό για την ομάδα του Φορτούνη, αφού η αντίπαλός της είναι η τελευταία της βαθμολογίας. Κάπως έτσι, ο μεταξύ τους αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για τους μεν όσο και για τους δε.

Ο Φορτούνης, λοιπόν, αναμένεται να συναντήσει τέσσερις ανθρώπους που ξέρει, στο εν λόγω παιχνίδι. Ο πρώτος είναι και ο συμπατριώτης του, αλλά και πρώην αντίπαλός του, ο Χρήστος Κόντης, ο οποίος έχει αναλάβει τις τύχες της Αλ Φέιχα. Βέβαια, τα πράγματα μόνο καλά δεν έχουν πάει για τον Κόντη, ο οποίος είπε αντίο στον Παναθηναϊκό με την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, ενώ ήταν φυσικά και συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του τριφυλλιού, αφού το ελλιπές ρόστερ και οι τραυματισμοί παικτών τον ανάγκασαν να κατεβάσει παιδιά ακόμα και από τις ακαδημίες. Ο δεύτερος είναι επίσης Έλληνας και είναι ο βοηθός του Κόντη, ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Τρίτος της λίστας είναι ο πάλαι ποτέ συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Χένρι Ονιεκούρου. Βέβαια συμπαίκτες ήταν μόνο στα χαρτιά, αφού οι δύο τους δεν συνυπήρξαν ποτέ στην εντεκάδα των Πειραιωτών. Ο Φορτούνης, το καλοκαίρι του 2021 που αποκτήθηκε ο Νιγηριανός, τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε ολόκληρη τη σεζόν. Όταν επέστρεψε, ο Ονιεκούρου ήδη δεν υπολογίζονταν και ετοιμαζόταν για αποχώρηση.

Τέταρτος και τελευταίος της λίστας είναι ο Γκόικο Τσίμιροτ με τον οποίο ο Φορτούνης έπαιξε αντίπαλος ουκ ολίγες φορές. Ο Βόσνιος αμυντικός χαφ πέρασε από τον ΠΑΟΚ και οι δύο τους τέθηκαν αντιμέτωποι συνολικά 5 φορές σε ντέρμπι και μία με τις εθνικές τους ομάδες. Μόλις μία φορά πανηγύρισε ο Τσίμιροτ, αφού τις υπόλοιπες η ομάδα του Έλληνα μεσοεπιθετικού πήρε τέσσερεις νίκες. Όσο για τις εθνικές ομάδες, το Βοσνία - Ελλάδα είχε λήξει 2-2.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον έτερο συμπαίκτη του Φορτούνη, τον διεθνή μέσο Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κόντη στο τριφύλλι και ήταν αντίπαλος του Τζιόλη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Κουρμπέλης, ωστόσο, στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, με την Καραγκιουμρούκ στην Τουρκία, γεύτηκε το πως είναι να παλεύει μία ομάδα για την παραμονή.