Η κάψα του Δώνη για τους Φορτούνη, Κουρμπέλη και η ανατροπή με τον διεθνή μεσοεπιθετικό

Η κάψα του Δώνη για τους Φορτούνη, Κουρμπέλη και η ανατροπή με τον διεθνή μεσοεπιθετικό

Γιώργος Σακελλαρίου 16:55 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 21.08.2024

Ο Γιώργος Δώνης δεν γινόταν να μην στρέψει το βλέμμα του στην Ελλάδα. Ο έμπειρος τεχνικός σμίγει ξανά με τον Δημήτρη Κουρμπέλη κι ελπίζει στην απόκτηση του Κώστα Φορτούνη. Παραλίγο να έκανε δικό του και τον Φαμπιάνο του Άρη.

Ο Κώστας Φορτούνης προς το παρόν δεν είναι παίκτης της Αλ Καλίτζ.

Έγινε, όμως, ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο 31χρονος μέσος υπέγραψε στην ομάδα του Γιώργου Δώνη κι εκεί θα έχει την ευκαιρία να βρει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτόν που δεν είχε στην Τράμπζονσπορ, στην οποία έμεινε στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν, μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο μισό έπαιξε δανεικός στην Καραγκιουμρούκ.

Ο Φορτούνης με τη σειρά του έφυγε από τον Ολυμπιακό, αφού συμφώνησε να μετακομίσει κι αυτός στην Σαουδική Αραβία για την Αλ Καλίτζ. Αρχικά, η μεταγραφή του 32χρονου μέσου ναυάγησε, αφού δεν εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο.

Οι ομάδες που δεν έχουν την οικονομική στήριξη του βασιλιά, όπως οι Αλ Χιλάλ, Αλ Νασρ, Αλ Ιτιχάντ, έχουν συγκεκριμένο μπάτζετ κι επιδοτούνται από το Υπουργείο Αθλητισμού. Τα χρήματα του συμβολαίου του Φορτούνη κρίθηκαν πολλά, αν και είναι διεθνής παίκτης και κάτοχος ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Αυτές είναι ορισμένες από τις προϋποθέσεις για να εγκριθεί μία μεταγραφή ξένου παίκτη.

Η περίπτωση του Φορτούνη, λοιπόν, έχει περάσει από 40 κύματα, αλλά είναι τέτοια η κάψα του Γιώργου Δώνη για τον Τρικαλινό άσο, που παραμέρισε άλλες μεταγραφικές κινήσεις, για να εξοικονομήσει χρήματα. Όλα δείχνουν, λοιπόν, ανατροπή στην περίπτωση του διεθνούς μεσοεπιθετικού και ο Φορτούνης είναι πιθανό να φορέσει τελικά την φανέλα της Αλ Καλίτζ.

Με τον τελευταίο ως επιτελικό μέσο, ο Δώνης θα έχει έναν ελληνικό άξονα με τον Κουρμπέλη στο 6 ή το 8, ενώ μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και στόπερ.

Αποκάλυψη: Συναντήθηκαν Γιοβάνοβιτς και Φορτούνης - Σε καλό κλίμα η κουβέντα
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

23:48 - 04.08.2024

Αποκάλυψη: Συναντήθηκαν Γιοβάνοβιτς και Φορτούνης - Σε καλό κλίμα η κουβέντα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συναντήθηκε ήδη με τον Κώστα Φορτούνη, για να του εξηγήσει πως τον υπολογίζει στο project που δημιουργεί για την Εθνική ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, το ενδεχόμενο ο 31χρονος μεσοεπιθετικός να ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο είναι πλέον πιθανό!

Παραλίγο Φαμπιάνο

Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι ο Δώνης ήθελε και τον 34χρονο Βραζιλιάνο στόπερ, ο οποίος έμενε ελεύθερος από τον Άρη. Χάλασε στο οικονομικό, ωστόσο, η μεταγραφή, επειδή και γι’ αυτόν δεν υπήρξε έγκριση κι έτσι ανανέωσε με τους κιτρινόμαυρους. Οπότε ο Κουρμπέλης υπολογίζεται, εφόσον χρειαστεί και για το κέντρο της άμυνας.

Με τον Κουρμπέλη ο Δώνης συνεργάστηκε στο τριφύλλι και τον εμπιστεύεται. Ο διεθνής χαφ με τη σειρά του, έχοντας έναν προπονητή που τον γνωρίζει, θα νιώσει σημαντικός και θα μπορέσει να δείξει την αξία του. Γι’ αυτό κι όταν προέκυψε πριν έναν μήνα το ενδιαφέρον από τον Δώνη, ήταν θετικός κι αμέσως ζήτησε από το γραφείο του Πασχάλη Τουντούρη που τον εκπροσωπεί, να φέρει εις πέρας την μεταγραφή.

Η μετακίνηση του Κουρμπέλη χαροποίησε τον Δώνη, αλλά και τον ποδοσφαιριστή, που θα μπορέσει να διεκδικήσει με τον χρόνο συμμετοχής την παραμονή του στην Εθνική ομάδα του -επίσης πρώην προπονητή του – Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οικονομικά, παράλληλα, τον εξασφαλίζει και βγάζει την πίεση από πάνω του για ένα καλό συμβόλαιο, αφού η παραμονή στην Τουρκία του έκανε ζημιά σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κουρμπέλης με τον ατζέντη του Πασχάλη Τουντούρη και στέλεχος της Αλ Καλίτζ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!