Οι σκέψεις επιστροφής του Κώστα Φορτούνη

Κώστας Φορτούνης

i

©intime

Οι σκέψεις επιστροφής του Κώστα Φορτούνη

Sportal newsroom 11:17 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 08.08.2024

Το... 100-0 της «μη επιστροφής» του Κώστα Φορτούνη στην εθνική ομάδα έχει αρχίσει να αλλάζει μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την οποία αποκάλυψε το Sportal. Ποια είναι η επόμενη μέρα.

Η αποκάλυψη του Sportal το βράδυ της Κυριακής για τη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του Κώστα Φορτούνη επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας. Και η είδηση έγινε viral όπως αναμενόταν, αφού πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της εθνικής ομάδας σε αυτή τη νέα εποχή στην οποία βρίσκεται. Η περίπτωση του πρώην αρχηγού της Ελλάδας είναι άκρως σημαντική και για τον ίδιο τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος άλλωστε ξεκίνησε απ' αυτόν τις συναντήσεις του για τη στελέχωση της ομάδας.

Ο Φορτούνης έφυγε από εκείνο το ραντεβού με τον νέο τεχνικό της εθνικής έχοντας ακούσει και δει πράγματα που του άρεσαν. Ναι μεν σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε ξεκαθαρίσει πως το κεφάλαιο για τον ίδιο έχει κλείσει, αλλά μετά απ' τις εξελίξεις που υπήρξαν τίποτα δεν είναι σίγουρο. Και δε θα έκανε καν την προσπάθεια και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς αν γνώριζε εκ των προτέρων πως δεν υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει γνώμη στον έμπειρο μεσοεπιθετικό. Ξέρει τις δυσκολίες του εγχειρήματος, πλην όμως ξέρει και πως υπάρχουν πιθανότητες να τον πείσει.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Γιοβάνοβιτς και τα όσα άκουσε ήχησαν πολύ... κολακευτικά στ' αυτιά του. Αλλά δεν είναι μόνο ο Ιβάν το θέμα. Είναι και η μεγάλη εικόνα της εθνικής, το γενικότερο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί σε αυτή. Ο Τοροσίδης για παράδειγμα. Ή ο Σαλπιγγίδης. Ακόμα - ακόμα και οι αλλαγές που έγιναν στην ίδια την ηγεσία της ΕΠΟ, η οποία μπαίνει σε μια νέα εποχή και θέλει να τα αλλάξει όλα. Και να βάλει τέλος σε θέματα που... ταλαιπωρούσαν και το ελληνικό ποδόσφαιρο (βλ. έδρα τελικού Κυπέλλου) και την ίδια την εθνική (π.χ. προπονητικό κέντρο).

Ο Φορτούνης κατάλαβε ότι ο Γιοβάνοβιτς όχι μόνο τον θέλει πίσω στην εθνική ομάδα για να έχει μια επιπλέον λύση, αλλά πως θέλει να... στήσει την ομάδα γύρω του. Κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό για έναν παίκτη που ταλαιπωρήθηκε αρκετές φορές στην παρουσία του στην ομάδα από προηγούμενους προπονητές. Είχε υπάρξει μέχρι και... αναπληρωματικός.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει αρχίσει να σκέφτεται για τα καλά την επιστροφή του στην εθνική ομάδα από τη στιγμή που τελείωσε η συνάντηση με τον Γιοβάνοβιτς. Γιατί του άρεσαν όλα όσα άκουσε και είδε. Και γιατί στα 31 του χρόνια αν μη τι άλλο έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στο ποδόσφαιρο. Ξεκάθαρη απάντηση στον Γιοβάνοβιτς δεν έδωσε, πλην όμως είναι τα πάντα στο δικό του χέρι. Μπορεί... αύριο να ξυπνήσει, να πάρει ένα τηλέφωνο τον προπονητή και να του πει πως είναι διαθέσιμος.

Είναι δεδομένο πως πλέον η ιδέα αυτή βρίσκεται για τα καλά στο μυαλό του και οι πιθανότητες από... 100-0 που ήταν στο «μη επιστροφή», έχουν πάει τουλάχιστον στο 50-50. Και... βλέπουμε, γιατί αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες συνομιλίες. Ακόμα πάντως κι αν πάρει τη μεγάλη απόφαση να γυρίσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μην περιμένετε να τον δείτε στις κλήσεις του Σεπτεμβρίου για το Nations League. Ακόμα είναι χωρίς ομάδα και χωρίς προπόνηση. Αλλά για τον Οκτώβριο όλα είναι πιθανά.