Ποιες είναι οι πιθανότητες επιστροφής του Φορτούνη στον Ολυμπιακό;

Κώστας Φορτούνης

i

©intime

Ποιες είναι οι πιθανότητες επιστροφής του Φορτούνη στον Ολυμπιακό;

Διονύσης Βερβελές 16:49 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 12.08.2024

Τα νέα δεδομένα, τι προηγήθηκε… Μπορεί να αλλάξει κάτι; Το «αντίο» και η πίεση…

Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελε ο Κώστας Φορτούνης, καθώς είπε «όχι» στην πρόταση που του είχε κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στην Αλ Καλίτζ. Ο Γιώργος Δώνης, που είναι προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας στη Σαουδική Αραβία ήθελε πολύ τον Φορτούνη.

Άλλωστε προσπαθεί να συνεργαστεί μαζί του τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά όπως φαίνεται ούτε τώρα μπορεί να γίνει αυτό από τη στιγμή που όπως μεταδίδουν στη Σαουδική Αραβία η ομάδα έφαγε... πόρτα για το επιπλέον μπάτζετ που ζήτησε για να κάνει την κίνηση και να αποκτήσει τον μέχρι πρότινος αρχηγό του Ολυμπιακού.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε το θέμα ότι «ναυάγησε» η μεταγραφή του στην Αλ Καλίτζ, στα social media έγινε ένας μικρός χαμός και το ερώτημα εάν θα ασχοληθεί ο Ολυμπιακός με την περίπτωσή του να γίνεται όλο και πιο έντονο. Ένα ερώτημα που ίσως βέβαια να έχει απαντηθεί από την πρώτη στιγμή που χώρισαν οι δρόμοι της ομάδας του Πειραιά και του Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε τον αρχηγό του και για τα επόμενα χρόνια, του έκανε μία γενναία αύξηση αποδοχών και του είχε προτείνει το μεγαλύτερο συμβόλαιο σε Έλληνα ποδοσφαιριστή που είχε πάρει ποτέ κανείς στους «ερυθρόλευκους». Τελικά ο Φορτούνης απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του έγινε και έτσι ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον αρχηγό του μέσα σε ένα συγκινησιακό κλίμα που δημιουργήθηκε. Άλλωστε η ιστορία το έγραψε και αυτό δεν αλλάζει, ο Φορτούνης αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στους Πειραιώτες και το σημαντικότερο αποτελεί τον αρχηγό που σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο Ελληνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, ήταν πρώτος που έβγαλε το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα και στη συνέχεια ο Κώστας Φορτούνης απάντησε επίσης δημόσια, ενώ λίγο αργότερα έγραψε και για τον κόσμο της ομάδας και τη στήριξη που είχε απ' όλον το σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Λίγες ημέρες μετά είδαμε και τον Φορτούνη να πηγαίνει από το Ρέντη για να χαιρετήσει τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του, όπως επίσης το τεχνικό τιμ και γενικότερα όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκε τόσα χρόνια στην ομάδα.

Κινήσεις δηλαδή οι οποίες δείχνουν ένα οριστικό αντίο ανάμεσα στις δύο πλευρές, τουλάχιστον για τη σεζόν αυτή που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Επίσης αυτό που βγήκε προς τα έξω μετά το «όχι» του Φορτούνη στον Ολυμπιακό ήταν πως ήθελε να παίξει σε ομάδα χωρίς την ίδια πίεση με τους «ερυθρόλευκους» και γενικότερα να μην είναι το μεγαλύτερο βάρος επάνω του, όπως άλλωστε ήταν όλα αυτά τα χρόνια ως αρχηγός των Πειραιωτών. Οπότε δύσκολα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του να κάνει κάποια επαφή με τον παίκτη για να επιστρέψει στην ομάδα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Άλλωστε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μέχρι τώρα έχει προχωρήσει σε όλη την προετοιμασία και σχεδιασμό της ομάδας χωρίς να έχει στο μυαλό του τον Φορτούνη, δηλαδή έναν παίκτη που θέλει αρκετά την μπάλα στα πόδια του και να έχει τη δική του επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας. Δεν είναι ότι έμαθε κιόλας ο Ολυμπιακός να παίζει χωρίς τον Φορτούνη, αλλά είναι διαφορετικό να σχεδιάζεις την ομάδα σου με έναν ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός και αλλιώς χωρίς αυτόν...