Φουρτάδο - Καλοσκάμης: Από τον Παναθηναϊκό Β, game changers στη Super League (vids)

Φουρτάδο - Καλοσκάμης: Από τον Παναθηναϊκό Β, game changers στη Super League (vids)

Γκουστάβο Φουρτάδο και Δημήτρης Καλοσκάμης. Από τον Παναθηναϊκό Β και την... άγονη γραμμή της Super League 2, πρωταγωνιστές στη 2η αγωνιστική του νέου Πρωταθλήματος.

Οι δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού Β άφησαν το αποτύπωμά τους τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Ο Φουρτάδο άνοιξε το σκορ, για τη Λαμία, απέναντι στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με φοβερή ενέργεια στο 39'. Βοηθώντας τους Φθιώτες να πάρουν τον πολύτιμο 1 βαθμό (ισοπαλία 1-1) και να δημιουργήσουν μία από τις σημαντικές εκπλήξεις της Stoiximan Super League. Όχι μόνο μέχρι στιγμής, αλλά και την τρέχουσα σεζόν...

Ο 23χρονος αριστερός εξτρέμ φόρεσε τα πράσινα τον Αύγουστο του 2022. Αποκτήθηκε ως ελεύθερη μεταγραφή από την πορτογαλική Τροφένσε. Στην παρθενική του χρονιά με τον Παναθηναϊκό Β στη Super League 2 είχε 18 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ σε 891 λεπτά συμμετοχής. Πέρυσι τα νούμερά του ήταν πολύ καλύτερα. Μάλιστα, σε μία ομάδα που πραγματοποίησε κάκιστη σεζόν, υποβιβάστηκε και, λόγω συνθηκών, διαλύθηκε. Ο Βραζιλιάνος, με πορτογαλικό διαβατήριο, είχε 27 συμμετοχές και 7 γκολ. Έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι και με αυτό το status πήγε στη Λαμία, που τον είχε καιρό υπό παρακολούθηση.

Την υπογραφή του σε μεγάλο αποτέλεσμα για τη νέα ομάδα του, τον Ατρόμητο, έβαλε και ένας άλλος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Β. Ο Δημήτρης Καλοσκάμης πέρασε από όλες τις μεγάλες ηλικιακές βαθμίδες του Τριφυλλιού στην Ακαδημία. Κ17, Κ19 και στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό Β. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός θεωρήθηκε top prospect (και ακόμα είναι δηλαδή), αλλά δεν αξιοποιήθηκε από την πρώτη ομάδα. Αν και ακολούθησε προετοιμασίες, σε επίπεδο ανδρών, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο.

Πελίστρι: Τα 60 λεπτά, ως βασικός, με τον Λεβαδειακό σε αριθμούς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:33 - 26.08.2024

Πελίστρι: Τα 60 λεπτά, ως βασικός, με τον Λεβαδειακό σε αριθμούς

Ο Φακούντο Πελίστρι έκανε ντεμπούτο στην 11άδα του Παναθηναϊκού, στην οριακή νίκη επί του Λεβαδειακού με 1-0 για τη 2η αγωνιστική του νέου Πρωταθλήματος. Το Sportal.gr παρουσιάζει με αριθμούς την ατομική στατιστική του και δίνει πρόσημο στα 60 λεπτά συμμετοχής του Ουρουγουανού.

Τη σεζόν 2022/23 σε Super League U19 και Youth League είχε 27 συμμετοχές, 8 γκολ και 2 ασίστ σε 2.155 λεπτά συμμετοχής. Πέρυσι στην Κ19 και στον Παναθηναϊκό Β, η στατιστική του έπεσε κατακόρυφα: 14 συμμετοχές, 1 γκολ, σε 443 αγωνιστικά λεπτά. Με τον Παναθηναϊκό Β να μην μπορεί να υποστηρίξει, πλέον, επαγγελματικά συμβόλαια και να μην συνεχίζεται ως αναπτυξιακό project και ο Καλοσκάμης αποτέλεσε παρελθόν.

Στο παιχνίδι του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο, μπήκε στο 83' στη θέση του Έντερ. Στο 90'+2΄ ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στο επαγγελματικό του ντεμπούτο στη Stoiximan Super League. Το αν η πορεία των δύο πρωταγωνιστών της 2ης αγωνιστικής, θα είναι καλύτερη μακριά από τη σκέπη του Παναθηναϊκού είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία των ετών. Ωστόσο, το ξεκίνημά τους μόνο ως ελπιδοφόρο κρίνεται.