Φραντζντί Πιερό: Η βραδιά που το νέο «θωρηκτό» της ΑΕΚ πλήγωσε τον Ολυμπιακό και η κόντρα με τον Παναθηναϊκό (vids+gallery)

Φραντζντί Πιερό: Η βραδιά που το νέο «θωρηκτό» της ΑΕΚ πλήγωσε τον Ολυμπιακό και η κόντρα με τον Παναθηναϊκό (vids+gallery)

Γιώργος Σακελλαρίου 16:37 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 09.09.2024

Ο νέος, εκτός απροόπτου, φορ της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε μία εφιαλτική βραδιά για τον Ολυμπιακό.

Ο Φραντζντί Πιερό έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ένας φορ, ο οποίος στην αρχή του καλοκαιριού απασχόλησε και τον ΠΑΟΚ θα γίνει τελικά παίκτης της Ένωσης.

Στο παρελθόν, πάντως, όχι ιδιαίτερα μακρινό έπαιξε κόντρα σε ομάδες που θα αντιμετωπίσει και στη Super League. Το καλοκαίρι του 2022 αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και την περασμένη σεζόν τον Παναθηναϊκό.

Ας ξεκινήσουμε με το τριφύλλι. Ο 29χρονος (29 Μαρτίου 1995) Αϊτινός φορ στις 5/10/23 στη φάση των ομίλων του Europa League μπήκε αλλαγή στο 68' στο εντός έδρας της Μακάμπι Χάιφα με τον Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και μία μέρα αργότερα να θυμίσουμε ότι έγινε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Στις 14/12/23 ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο και ο Πιερό ήταν βασικός. Αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ενώ στο 26' σκόραρε, ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στον Σένκεφελντ.

Το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, όμως, γνώρισε τον Πιερό πριν δύο χρόνια για τα προκριματικά του Champions League. Στις 20 Ιουλίου 2022 μπήκε αλλαγή στο 60' στο ματς της Μακάμπι Χάιφα με τον Ολυμπιακό. Το σκορ ήταν 1-0 για τους Πειραιώτες και ο ίδιος είχε δοκάρι από κοντά.

Στη ρεβάνς ο υψηλόσωμος φορ ήταν βασικός ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από την εκτελεστική του δεινότητα. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν νωρίς 1-0 με φάουλ του Σερί και στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε τη σφραγίδα του ο Πιερό.

Ο ύψους 1,94 επιθετικός εξέθεσε την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 61' σε σέντρα του Χαζίζα από δεξιά με κεφαλιά σημείωσε το 2-0 και στο 65' σε σέντρα του Κορνούντ από αριστερά, πάλι με κεφαλιά νίκησε τον Βατσλίκ για το 3-0, τελειώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση (τελικό σκορ 0-4).

Δείτε τα highlights του αγώνα

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!