Ο VARίστας του Παρί Σεν Ζερμέν - Νιούκαστλ θα είναι βοηθός VAR στο Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός
i

©intime

Ο VARίστας του Παρί Σεν Ζερμέν - Νιούκαστλ θα είναι βοηθός VAR στο Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός

Δημήτρης Χούπης 15:42 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 14.08.2024

Ο Πολωνός VAR, Τόμαζ Κβιατκόβσκι, ο οποίος ήταν στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Νιούκαστλ, έχει οριστεί και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ ως βοηθός VAR.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία για την 5η αγωνιστική του Europa League με στόχο τη νίκη που θα τον κρατήσει «ζωντανό» για τη δεύτερη θέση. Ενώ την ίδια ώρα αν η Γουέστ Χαμ επικρατήσει της Μπάτσκα, τότε θα «κλειδώσει» τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετά τον Δεκέμβρη. Σε διαφορετική περίπτωση θα παίξει «τελικό» κόντρα στη σερβική ομάδα για την τρίτη θέση. 

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιρφάν Πελίτο από τη Βοσνία, ενώ βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες του, Σενάντ Ιμπρισιμπέγκοβιτς και Νταβόρ Μπέλιο. Στο VAR θα είναι ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ και βοηθός του ο Πολωνός Τόμαζ Κβιατκόβσκι.

Ο Πολωνός διαιτητής λοιπόν ήταν VAR στο χθεσινό (28/11) παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Νιούκαστλ, στο οποίο δόθηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Συγκεκριμένα ο Ντεμπελέ στην προσπάθειά του να στείλει την μπάλα στην περιοχή, εκείνη ακούμπησε πρώτα στο στήθος και μετά στο χέρι του Λιβραμέντο

Ο διαιτητής του αγώνα, Σιμόν Μαρτσίνιακ στην αρχή φαίνεται να μην είδε τίποτα, ωστόσο ο Κβιατκόβσκι τον φώναξε για να δει τη φάση για πιθανό χέρι του παίκτη της Νιούκαστλ. Ο Πολωνός ρέφερι αφού είδε τη φάση λοιπόν, αποφάσισε ότι υπήρχε παράβαση και έδωσε το πέναλτι υπέρ της γαλλικής ομάδας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κβιατκόβσκι ήταν VAR και στον εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΚ με τη Μαρσέιγ, στον οποίο η Ένωση είχε πολλά παράπονα.