Φρανσίσκο Κονσεϊσάο: Ο γιος του Σέρτζιο που «λύτρωσε» την Πορτογαλία, έμαθε να... κλωτσάει την μπάλα στη Θεσσαλονίκη!

Ο γιος του Σέρτζιο Κονσεϊσάο

i

© Intime

Φρανσίσκο Κονσεϊσάο: Ο γιος του Σέρτζιο που «λύτρωσε» την Πορτογαλία, έμαθε να... κλωτσάει την μπάλα στη Θεσσαλονίκη!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:06 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 19.06.2024

Το Sportal σας παρουσιάζει το «ασπρόμαυρο» παρελθόν του «ήρωα» της Εθνικής Πορτογαλίας, Φρανσίσκο Κονσεϊσάο.

Στην πρεμιέρα της στο Euro 2024, η Πορτογαλία ζορίστηκε κόντρα στην Τσεχία κι έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά στο τέλος κατάφερε να κάνει την ανατροπή, με τον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο να δίνει τη λύση (2-1) και να χαρίζει το τρίποντο στην ομάδα του.

⚽Όλοι Euro LIVE: Το σόου του Γκιουλέρ στη Βεστφαλία και η αύρα του Κονσεϊσάο στο θρίλερ της Λειψίας
SPORTAL ORIGINALS

23:50 - 18.06.2024

⚽Όλοι Euro LIVE: Το σόου του Γκιουλέρ στη Βεστφαλία και η αύρα του Κονσεϊσάο στο θρίλερ της Λειψίας

Όλοι Euro για τις αναμετρήσεις της Τρίτης! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Ντόρτμουντ και Λειψία. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής και γιος του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο λίγα δευτερόλεπτα πριν τη... λύτρωση και με αφορμή το «χρυσό» τέρμα που πέτυχε, το Sportal σας παρουσιάζει το «ασπρόμαυρο» παρελθόν του.

Τα παιδικά χρόνια του Φρανσίσκο Κονσεϊσάο στην Ελλάδα

Η οικογένεια Κονσεϊσάο έχει γράψει τη δική της ιστορία στον ΠΑΟΚ. Ο μπαμπάς Σέρτζιο φόρεσε τον Δικέφαλο στο στήθος για μία διετία και συνολικά σε 47 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε έξι γκολ και 10 ασίστ. Στους πρώτους του μήνες στη Θεσσαλονίκη, ο Πορτογάλος δεν είχε φέρει την οικογένεια μαζί του, ωστόσο το καλοκαίρι του 2009, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, τα τέσσερα παιδιά του και η σύζυγός του έγιναν κάτοικοι Ελλάδας.

Ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας, Σέρτζιο και ο κατά ένα χρόνο μικρότερος, Ροντρίγκο, εντάχθηκαν στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, ενώ ο 7χρονος Φρανσίσκο κλωτσούσε την μπάλα κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί στα γήπεδα «Champions», του διευθυντή των τμημάτων υποδομής του «Δικεφάλου», Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου.

Μπορεί εκείνη την περίοδο να ήταν ακόμα ο... μικρούλης της παρέας, ωστόσο ζούσε την «ασπρόμαυρη» καθημερινότητα από... μέσα, ενώ σε μία παλαιότερη συνέντευξή του, είχε τονίσει πως ο πατέρας του αποτέλεσε το είδωλό του, όταν εκείνος αγωνιζόταν στην Τούμπα.

Αρκετά χρόνια μετά, ο πιτσιρικάς που έμαθε να... κλωτσάει την μπάλα στη χώρα μας, έγραψε ιστορία με την Εθνική του και κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Απίθανη σύμπτωση: Ο γιος του Κονσεϊσάο «μιμήθηκε» τον πατέρα του με γκολάρα στην ίδια εστία του «Θ. Κολοκοτρώνης» 14 χρόνια μετά (vids)

Στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης έχουν μπει αρκετά εντυπωσιακά γκολ, ωστόσο το τέρμα του Σέρτζιο Κονσεϊσαό το 2009 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και η «οβίδα» του γιου του στην αναμέτρηση μεταξύ της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, έχουν δημιουργήσει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Πιο αναλυτικά, στις 5 Απριλίου του 2009 και στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» από την Τρίπολη και πήρε ένα σπουδαίο διπλό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (0-2). Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έμεινε χαραγμένη από την «οβίδα» του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με την οποία ο Δικέφαλος «κλείδωσε» τη νίκη.

Δείτε εδώ το απίθανο γκολ του Κονσεϊσάο

Το απίθανο «deja vu»

Στο ίδιο γήπεδο, στην ίδια εστία και με τον ίδιο τρόπο 14 χρόνια μετά, ο γιος του Σέρτζιο Κονσεϊσάο επιδίωξε να «μιμηθεί» τον πατέρα του και τα κατάφερε. Η Εθνική Ελπίδων πανηγύρισε τον περασμένο Νοέμβρη τη νίκη κόντρα στην Πορτογαλία, πετυχαίνοντας ανατροπή στο «Θ. Κολοκοτρώνης» (2-1) και με αυτήν την επικράτηση μείωσε τη διαφορά από την κορυφή του ομίλου της, έχοντας ματς λιγότερο από την αντίπαλό της.

Για να φτάσει σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, η επίσημη αγαπημένη χρειάστηκε να κάνει την ολική ανατροπή, καθώς οι Πορτογάλοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 30ο λεπτό. Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 με ένα απίθανο σουτ και χάρισε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Δείτε το γκολ

Ο οπαδός της Γερμανίας που τραυματίστηκε από σουτ του Φίλκρουγκ θα δώσει το "παρών" στο ματς με την Ουγγαρία
EURO 2024

23:45 - 18.06.2024

Ο οπαδός της Γερμανίας που τραυματίστηκε από σουτ του Φίλκρουγκ θα δώσει το "παρών" στο ματς με την Ουγγαρία

Ένας άτυχος οπαδός της Γερμανίας τραυματίστηκε από ένα σουτ του Φίλκρουγκ στο ματς με τη Σκωτία, αλλά ανάρρωσε και θα μπορέσει να δει το παιχνίδι της εθνικής ομάδα της πατρίδας του κόντρα στην Ουγγαρία.