Φραντσέσκο Καμάρντα, μια μηχανή παραγωγής γκολ ετών 14
i

Φραντσέσκο Καμάρντα/ screenshot via Twitter

Φραντσέσκο Καμάρντα, μια μηχανή παραγωγής γκολ ετών 14

Πάνος Μαλακτάρης • 18:05 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 20.08.2024

Ασύλληπτες επιδόσεις από το «wonderkid» της Μίλαν που έχει ήδη προλάβει να καταγράψει 485 γκολ σε 89 εμφανίσεις με τους μικρούς των ροσονέρι

Μια τυπική καθημερινότητα για ένα παιδί γεννημένο το 2008 αυτές τις μέρες θα περιελάμβανε λογικά κάτι λίγο από τα ακόλουθα: Λίγο Μουντιάλ, σχολείο, διάβασμα των μαθημάτων του για την επομένη και ίσως λίγο παιχνίδι με τους φίλους του. Ο Φραντσέσκο Καμάρντα ωστόσο δεν είναι ένας ακόμα τυπικός 14χρονος. Κι εξηγούμε αμέσως το γιατί.   

Όταν σε αυτή την ηλικία έχεις κατορθώσει να σε βάζουν στην ίδια πρόταση-ως μέτρο σύγκρισης-με τον Εμπαπέ και τον Χάαλαντ, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό πως κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει με την περίπτωσή του. Και πώς να μη συμβεί αυτό, όταν-σύμφωνα με αναφορές-έχεις γίνει ο φόβος και ο τρόμος των συνομηλίκων σου και όχι μόνο σε ολόκληρη την Ιταλία σημειώνοντας 485 γκολ σε 89 εμφανίσεις! 

O Πιέρο Κολάντζελο, προπονητής των μικρών της Αφορέζε, μιας ακαδημίας ποδοσφαίρου στα περίχωρα του Μιλάνο, θυμάται χαρακτηριστικά τον μικρό Φραντσέσκο: «Από πιο μικρός ακόμα ήταν ήδη εντυπωσιακός, έμοιαζε με μινιατούρα κανονικού (μεγάλου σε ηλικία) ποδοσφαιριστή. Ήταν τότε 3 χρόνια μικρότερος από τα υπόλοιπα παιδάκια, αλλά έβαζε τα γκολ με το τσουβάλι. Δεν υπήρχε αντίπαλος να τον σταματήσει, είτε έπαιζε στα άκρα είτε στην επίθεση. Ήταν σαν τυφώνας»

Το όνειρο του θαυματουργού πιτσιρικά να παίξει στη Serie A με τα χρώματα της αγαπημένης του Μίλαν φαίνεται να πλησιάζει όλο και περισσότερο με τις επιδόσεις που καταγράφει. Στο περσινό πρωτάθλημα κάτω των 15, ο Καμάρντα σημείωσε 22 γκολ σε 25 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού γκολ στον τελικό με τη Φιορεντίνα. Μη ρωτάτε ποιός ανακηρύχθηκε MVP, νομίζω το έχετε ήδη αντιληφθεί. 

Και συνεχίζει να «πυροβολεί» στον ίδιο ρυθμό. Με τους κάτω των 16, κόντρα δηλαδή σε παιδιά 2 χρόνια μεγαλύτερά του, και σε ηλικίες που αυτά τα 2 χρόνια σημαίνουν πολλά ακόμα και καθαρά σωματικά, στη διάπλαση των παιδιών, έχει σημειώσει ήδη 11 γκολ σε 8 αγώνες. Ο πρώην δεξιός μπακ της Μίλαν και νυν προπονητής στις ακαδημίες της, Ιγκνάσιο Αμπάτε, δε δίστασε να τον βάλει να προπονείται με τις «ρεζέρβες» της πρώτης ομάδας. Όπου ο μικρός φρόντισε ήδη να τον βγάλει ασπροπρόσωπο σκοράροντας 2 γκολ κόντρα στη ανδρική παρακαλώ ομάδα της Εξελέντσα, μια ομάδα πέμπτης κατηγορίας.

Στην εθνική ομάδα της Ιταλίας τρίβουν επίσης τα χέρια τους, μιας και στο ντεμπούτο του με τους κάτω των 15 πέτυχε χατ-τρικ σε 23 αγωνιστικά λεπτά! Στο αντίστοιχο ντεμπούτο του με την under 16 μπορεί να μη σκόραρε, αλλά άφησε το στίγμα του με μία «αλά Ρεδόνδο» τρίπλα και πολύ καλή εν γένει παρουσία. 

Το ίνδαλμά του δεν είναι άλλος από τον μεγάλο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ενώ μοιράζονται και την κοινή αγάπη για τις πολεμικές τέχνες, με τον μικρό να περνά τον ελεύθερο χρόνο του εξασκούμενος στο κικ-μποξ. Σε κάθε περίπτωση κρατήστε αυτό το όνομα, μιας και λίαν συντόμως θα τον δούμε στα γήπεδα της Serie A.