Freed from desire: Το θρυλικό τραγούδι των 90’s που ταξιδεύει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου - Από την Ιρλανδία ως τη Φιλαδέλφεια

OPAP Arena

i

© Intime

Freed from desire: Το θρυλικό τραγούδι των 90’s που ταξιδεύει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου - Από την Ιρλανδία ως τη Φιλαδέλφεια

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:27 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:19 - 14.08.2024

Το θρυλικό τραγούδι «Freed from desire» έχει γίνει πλέον μόδα στον χώρο του αθλητισμού, καθώς ο τρομερός ρυθμός έχει αναγκάσει αρκετές ομάδες να το «υιοθετήσουν» σε μία διαφορετική μορφή, ενώ μία από αυτές είναι και η ΑΕΚ.

Στην χθεσινή φιέστα της ΑΕΚ (14/5) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν και προκάλεσαν πανικό ήταν δίχως αμφιβολία το «Freed from desire». To συγκεκριμένο τραγούδι το είπε για πρώτη φορά το 1997, η 22χρονη τότε Γκάλα Ριτσάτο, χωρίς ωστόσο να περιμένει την αναγέννησή του τόσα χρόνια μετά. Συγκεκριμένα το κομμάτι κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο του 1997, φτάνοντας στο νούμερο δύο και μένοντας οκτώ εβδομάδες στο top 10 και συνολικά 14 εβδομάδες στο top 75.

Πλέον, αυτό το θρυλικό τραγούδι «ταξιδεύει» σε πολλά ποδοσφαιρικά γήπεδα κι έχει γίνει σύνθημα στα χείλη εκατομμυρίων φιλάθλων. Να σημειώσουμε πως το «Freed from desire» δεν ακούστηκε πρώτη φορά στη φιέστα, καθώς οι οπαδοί της Ένωσης με την επιστροφή στο σπίτι τους και στην OPAP Arena, έχουν «υιοθετήσει» το τραγούδι, μετατρέποντας το σε ένα σύνθημα με εξαιρετικό ρυθμό.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν δημιουργήσει ένα σύνθημα στηριζόμενο στον ρυθμό του συγκεκριμένου τραγουδιού με τίτλο «Forza ΑΕΚΑΡΑ». Σε όλα τα εντός έδρας ματς της φετινής σεζόν, ο dj της OPAP Arena δίνει το έναυσμα και στις εξέδρες στήνεται ένα ατελείωτο πάρτι. Αξίζει να σημειωθεί πως στο ρεφρέν τα μεγάφωνα χαμηλώνουν με σκοπό να ακουστεί το «Forza AEKARA» όσο πιο δυνατά γίνεται από τους οπαδούς της Ένωσης, ενώ η καυτή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τα φώτα που αναβοσβήνουν, δημιουργούν μία εντυπωσιακή εικόνα.

Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν έχει ταξιδέψει μόνο στην Ελλάδα και τη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς η φωνή της Γκάλα Ριτσάτο έχει κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Η αρχή της συγκεκριμένης επανεκτέλεσης, έγινε το 2011 από τους οπαδούς της Bohemians. Οι οπαδοί της Ιρλανδικής ομάδας άλλαξαν τον εναρκτήριο στίχο «My love has got no money/He's got his strong beliefs» στο «The Bohs have got no money/We've got a bag of Es».

Στην συνέχεια, το θρυλικό αυτό τραγούδι άρχισε να γίνεται viral και στις μεγάλες διοργανώσεις. Οι οπαδοί της Βόρειας Ιρλανδίας το καθιέρωσαν ως ύμνο στο Euro του 2016, ενώ επίσης μεγάλη αποθέωση γνώρισε και ο Σέρβος επιθετικός Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, με τους οπαδούς της Παρτίζαν να τραγουδούν για τον ίδιο όταν πήγε να δει ένα ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, «Mitro's On Fire».

Τέλος, τη φετινή σεζόν στα εντός έδρας ματς της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» στήνεται ένα ατελείωτο πάρτι. Μιας και η ερμηνεύτρια του τραγουδιού είναι γεννημένη στο Μιλάνο, οι οπαδοί των «ροσονέρι» το αφιερώνουν συνεχώς στον προπονητή της ομάδας Στέφανο Πιόλι, τραγουδώντας χαρακτηριστικά «Pioli is on fire». Πολλές ομάδες έχουν κάνει δικό τους το τραγούδι με μία ιδιαίτερη παραλλαγή, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον αποτελεί το απόλυτο ποδοσφαιρικό hit.