«Η Μπαρτσελόνα θα πουλήσει οριστικά τον Ντε Γιονγκ»

Φρένκι Ντε Γιονγκ

i

© Imago

«Η Μπαρτσελόνα θα πουλήσει οριστικά τον Ντε Γιονγκ»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:33 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 18.10.2024

Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Μπαρτσελόνα τους επόμενους μήνες.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα έχει αποφασίσει να παραχωρήσει τον Ιανουάριο ή το επόμενο καλοκαίρι ένα από τα νέα μεγάλα αστέρια της, τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, για να λύσει μέρος από τα οικονομικά προβλήματα της, όπως σχετικά αναφέρει η εφημερίδα «Fichajes».

Αρχικά ήθελε να επεκτείνει το συμβόλαιο του, παρά τον προβληματισμό της για τους συνεχείς τραυματισμούς του 27χρονου Ολλανδού διεθνή μέσου, που έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026, αλλά ο Ντε Γιονγκ αρνήθηκε την πρόταση και προτιμά να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως η Μπαρτσελόνα απέρριψε ξανά το καλοκαίρι πρόταση 70 εκατ. ευρώ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Ερικ Τεν Χαγκ τον ήθελε στο «Ολντ Τράφορντ» και η αγγλική ομάδα θα επανέλθει στη διεκδίκηση του, ανεξάρτητα αν θα παραμείνει ο Ολλανδός κόουτς στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Ο ταλαντούχος μέσος αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια των Καταλανών τα τελευταία χρόνια, μετρώντας συνολικά 215 εμφανίσεις, 17 γκολ και 21 ασίστ.

Ξέσπασε ο Ντε Γιονγκ: «Ούτε παίρνω 37 εκατ. ευρώ, ούτε αρνήθηκα να χειρουργηθώ»

Ο Ολλανδός διεθνής μέσος έδωσε μια συνέντευξη στο «Barça One», στην οποία τόνισε ότι οι φήμες για την άρνησή του να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο ήταν ψευδείς, παρά την επιθυμία του συλλόγου να το κάνει.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία γιατί το πάθος μου είναι το ποδόσφαιρο και όταν δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο και χάνεις σημαντικά παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι πολύ δύσκολο. Επιπλέον, ο κόσμος μιλάει πολύ για το αν έπρεπε να χειρουργηθώ, ότι ο σύλλογος το ήθελε και εγώ δεν το έκανα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Συμφωνήσαμε με τους γιατρούς ότι η μη χειρουργική επέμβαση ήταν η καλύτερη επιλογή.

Δεν καταλαβαίνω από πού προέρχονται αυτά τα πράγματα, αλλά δεν είναι αλήθεια. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος γιατί δεν είχε όλες τις πληροφορίες, γιατί έμεινα σιωπηλός», εξήγησε ο 27χρονος μέσος, τονίζοντας ότι είναι επίσης ψέματα πως λαμβάνει μισθό 37 εκατ. ευρώ.