Γιατί ο Φριμπόνγκ δεν τραγουδάει τον εθνικό ύμνο της Ολλανδίας;

Ο Φριμπόνγκ

i

© IMAGO

Γιατί ο Φριμπόνγκ δεν τραγουδάει τον εθνικό ύμνο της Ολλανδίας;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:03 - 25.06.2024

Ο Γέρεμι Φριμπόνγκ βρίσκεται στην επιλογή της Εθνικής Ολλανδίας, με τον ίδιο να μην τραγουδάει ποτέ τον ύμνο της πατρίδας του. Για ποιον λόγο όμως δεν το κάνει;

Στις επιλογές της Ολλανδίας προστέθηκε ο Γέρεμι Φριμπόνγκ, ο οποίος αποτελεί μία από τις επιλογές του Ρόναλαντ Κούμαν για τους αγώνες του Euro. Ο ίδιος είναι γεννημένος στο Άμστερνταμ, έχει στην κατοχή του το ολλανδικό διαβατήριο και εκπροσωπεί την πατρίδα του στο κορυφαίο γεγονός του καλοκαιρού.

Πριν τους αγώνες, λοιπόν, όλοι οι συμπαίκτες του τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της χώρας. Ωστόσο, Φριμπόνγκ απέχει... Για ποιον λόγο, όμως, ο άσος της Λεβερκούζεν δεν τραγουδάει τον ύμνο, όπως όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των «οράνιε». Η απάντηση είναι απλή!

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2000, ο 23χρονος γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, όμως σε αυτή δεν έμεινε για πολύ. Συγκεκριμένα, το ταλέντο του ήταν εμφανές από μικρή ηλικία και έτσι ο Φριμπόνγκ έφυγε για την Αγγλία μόλις σε ηλικία 9 ετών. Εκεί τον περίμενε μία θέση στην ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επένδυσε στο πρόσωπό του και τον έπεισε να μετακομίσει.

Κάπως έτσι, η πρώτη γλώσσα του Φριμπόνγκ έγινε η αγγλική, αφού ο ίδιος άρχισε να τη μιλά από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα, σε όλη του σχεδόν την καριέρα ο Ολλανδός αγωνίστηκε σε βρετανική ομάδα, αφού μετά την Κ23 ακολούθησε η Σέλτικ. Όπως, λοιπόν, έχει τονίσει σε δηλώσεις του, τα αγγλικά είναι μία γλώσσα που κατέχει πολύ περισσότερο από αυτή της πατρίδας του.