Τρομερό πικάρισμα από την Γαλατασαράι στον Μουρίνιο: «The Crying One»

Το πικάρισμα της Γαλατασαράι στον Ζοσέ Μουρίνιο

Τρομερό πικάρισμα από την Γαλατασαράι στον Μουρίνιο: «The Crying One»

Κώστας Τόπας 09:01 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 22.09.2024

Η Γαλατασαράι, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, αφού πρώτα επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, επί της Φενέρμπαχτσε με 3-1, στη συνέχεια πίκαρε και τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Φενέρμπαχτσε βίωσε ένα εφιαλτικό βράδυ αυτό το Σάββατο (21/09). Το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης είχε νικήτρια την Γαλατασαράι, την αιώνια αντίπαλο της, στην έδρα της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο. Τα «κίτρινα καναρίνια» υπέκυψαν στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα της σεζόν και ο Πορτογάλος τεχνικός δέχτηκε το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής...

Με αυτόν τον τρόπο, μπήκε και τέλος στο αήττητο της ομάδας του Μουρίνιο από την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League, η οποία παραμένει αήττητη στη τουρκική Super Lig, έχοντας 18 βαθμούς, σε αντίθεση με τη Φενέρμπαχτσε που παρέμεινε στη δεύτερη θέση, με 13, έπειτα από τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Το ποδόσφαιρο στην Τουρκία βιώνεται με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο και, με την άφιξη του Μουρίνιο, αυτό το συναίσθημα έχει αυξηθεί. Ο Πορτογάλος τεχνικός, πάντα αμφιλεγόμενος, βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μετά τον αγώνα με την Γαλατασαράι.

Ο λογαριασμός της τουρκικής ομάδας δημοσίευσε ένα tweet με μια εικόνα ενός βιβλίου του Ζοσέ Μουρίνιο να κλαίει με τον τίτλο «The Crying One». «Μπορείτε να το αγοράσετε στα βιβλιοπωλεία σας», αναφέρει το πικάρισμα της Γαλατασαράι για τον Πορτογάλο προπονητή.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, μια εικόνα του Οκάν Μπουρούκ, προπονητή της Γαλατασαράι, μαζί με τον Μουρίνιο ονομάστηκε «The Winning One». Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια προβολές μεταξύ των δύο δημοσιεύσεων που έχουν... εκραγεί στα κοινωνικά δίκτυα στην Τουρκία.

Το σκορ άνοιξε στο 20ο λεπτό, όταν το σουτ του Τορέιρα χτύπησε στο δοκάρι, βρήκε στον τερματοφύλακα Λιβάκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα, ενώ στο 28΄ ο Οσιμέν έστρωσε στον Μέρτενς και ο Βέλγος διπλασίασε τα τέρματα της «τσιμπόμ». Ο Σάρα με προσωπική ενέργεια στο 59΄ «έγραψε» το 3-0, για να μειώσει στο 63΄ ο Τζέκο, με πέναλτι που κέρδισε ο Φρεντ από τον Μπαρντακτσί.