Έπεσε μαχόμενος ο ΠΑΟΚ στην Πόλη
i

©intime

Έπεσε μαχόμενος ο ΠΑΟΚ στην Πόλη

Γιώργος Σακελλαρίου 23:55 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:37 - 26.09.2024

Ο ΠΑΟΚ αν και βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Κωνσταντέλια, ηττήθηκε 3-1 από τη Γαλατασαράι. Με αυτογκόλ του Μπάμπα το 1-0 της Γαλατασαράι.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Πόλη για μία μεγάλη μάχη.

Κόντρα στην πάμπλουτη Γαλατασαράι, που προερχόταν από θρίαμβο επί της Φενέρ και έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος το πάλεψε.

Βρέθηκε να χάνει 1-0 με αυτογκόλ του Μπάμπα, ισοφάρισε με τον Κωνσταντέλια κι έδειχνε επικίνδυνος για την ανατροπή.

Αλλά στο 76’ σε μία αδράνεια της άμυνας ο Ακγκούν έγραψε το 2-1 και στο 95’ ο Ικάρντι διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα, που είχε αλλαγές τους Ικάρντι, Μπατσουαγί, προσπάθησε για το αποτέλεσμα, αλλά στο τέλος έπαιζε για πέντε λεπτά και με δέκα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Ζίβκοβιτς και δεν μπορούσε να βρει την ισοφάριση, πριν το τελικό χτύπημα του Ικάρντι.

Σε κάθε περίπτωση, η ήττα δεν είναι καταδικαστική και ο Δικέφαλος θα πρέπει να πάρει βαθμούς στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο

Η Γαλατασαράι με την ώθηση των οπαδών της επιχείρησε να μπει δυνατά και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Οσίμεν έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Δικέφαλος, όμως, ήταν καλά διαβασμένος και στην πορεία με την πίεσε σε παίκτες κλειδιά, όπως οι Τορέιρα, Γιλμάζ, Μέρτενς, βραχυκύκλωσε τη Γαλατά.

Στο 6’ απείλησε ο ΠΑΟΚ, όταν ο Ζίβκοβιτς έδωσε στον Κωνσταντέλια κι αυτός σούταρε άουτ. Στο 7’ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια να φεύγει στην κόντρα, να αργεί να πασάρει, ο Κωνσταντέλιας άργησε να κάνει την πάσα στον Τσάλοφ κι έδωσε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος σούταρε με το δεξί εντός περιοχής κι απέκρουσε ο Γκιουβέντς με τα πόδια. Ο βοηθός έδωσε οφσάιντ, αλλά αν έμπαινε γκολ, ο Κωνσταντέλιας φάνηκε να πατάει στη γραμμή του κέντρου και με το VAR ενδεχομένως να μετρούσε.

Σούπερ Κοτάρσκι

Στο 10’ είχε φάση η Γαλατά. Ο Αϊχάν έκανε το σουτ κι ο Κοτάρσκι απομάκρυνε, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Στο 21’ αριστερό σουτ του Τζέικομπς εκτός περιοχής έφυγε άουτ, ενώ στο 25’ ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε τη μπάλα κι από πάσα του Ζίβκοβιτς έκανε το δεξί πλασέ ο Καμαρά εκτός περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Γκιουβέντς.

Στο 26’ και στο 27’ απείλησαν οι γηπεδούχοι. Από αδράνεια του Όττο ο Οσίμεν εκτέλεσε από πλάγια δεξιά κι απέκρουσε ο Κοτάρσκι. Στην εξέλιξη αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Σάρα απέκρουσε σε κόρνερ ο Κροάτης γκολκίπερ.

Τεράστια ευκαιρία ο Κωνσταντέλιας

Οι Θεσσαλονικείς πάλι έριξαν τον ρυθμό, δεν δέχονταν φάσεις, αλλά δεν μπορούσαν και να κρατήσουν καλά τη μπάλα, ώστε να βρουν μία τελική πάσα. Στο τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και στο 42’ από πάσα του Αϊχάν, το αριστερό πλασέ του Ακγκούν κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 44’ κεφαλιά του Οσίμεν στην καρδιά της άμυνας έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 45’, όμως, η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου, ανήκε στον ΠΑΟΚ. Από μπαλιά του Κόλεϊ ο Κωνσταντέλιας έφυγε στην πλάτη της άμυνας, κατέβασε εξαιρετικά και πλάσαρε στο τετ α τετ με τον Γκιουβέντς, ωστόσο, ο γκολκίπερ της Γαλατά απέκρουσε με το δεξί χέρι.

Αυτογκόλ και 1-0!

Η Γαλατά μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48’ πλησίασε στο 1-0. Ο Γιλμάζ έκανε το αριστερό πλασέ και με το πόδι απέκρουσε ο Κοτάρσκι σε κόρνερ. Αλλά από το κόρνερ προήλθε το 1-0. Ο Οσίμεν σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά και ενώ η μπάλα φάνηκε να πηγαίνει άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ο Μπάμπα στην προσπάθεια να διώξει την έστειλε στα δίχτυα. Οι Τούρκοι πήραν ψυχολογία και στο 53’ ο Ακγκούν σούταρε, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι.

Ο Δικέφαλος δεν είχε να χάσει τίποτα κι έψαξε το 1-1, αλλά στο 62’ ο Μπαταχτσί έδιωξε την πάσα του Κωνσταντέλια, ενώ περίμεναν Τσάλοφ και Ζίβκοβιτς μόνοι τους. Στην αντεπίθεση ο Κοτάρσκι νίκησε εκπληλτικά τον Οσίμεν και στο επόμενο λεπτό αριστερό αδύναμο σουτ του Τάισον κατέληξε στα χέρια του Γκιουβέντς.

Ισοφάριση με Κωνσταντέλια!

Ο ΠΑΟΚ στο 67’ βρήκε το 1-1! Ο Καμαρά άνοιξε δεξιά στον Ζίβκοβιτς, αυτός πάσαρε στο ανέβασμα του Όττο, ο οποίος γύρισε, ο Γκιουβέντς απομάκρυνε πάνω στον Κωνσταντέλια, που από τη μικρή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Φάση διαρκείας και 2-1

Ο Λουτσέσκου μετά το 1-1 πέρασε στο ματς τον Τισουντάλι κι από τη στιγμή που οι Τούρκοι έπαιζαν ψηλά, φαινόταν ότι θέλει μία καλή αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ. Αλλά στο 76’ ο Δικέφαλος κλείστηκε, Οσίμεν και Τζέικομπς έπαιξαν… βόλεϊ με το κεφάλι και η μπάλα στρώθηκε στον Ακγκούν, ο οποίος εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-1.

Οι δύο τεχνικοί έκαναν αλλαγές μετά το 2-1 με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στη μάχη τον Σβαμπ και τον Ντεσπόντοφ αριστερά, τοποθετώντας σε ρόλο δεκαριού τον Τάισον, ενώ ο Μπουρούκ πέρασε τον Ικάρντι φορ.

Ο Ικάρντι το 3-1

Σ' εκείνο το σημείο, όμως, οι Τούρκοι έκλεισαν τους χώρους και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει μεγάλη φάση. Μέχρι το 92' όταν ο Όττο εκτός περιοχής έκανε το δεξί σουτ κι απέκρουσε δύσκολα ο Γκιουβέντς.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε στις καθυστερήσεις με δέκα παίκτες και στο 95' δέχθηκε το 3-1. Ο Ντεμιρμπάι γύρισε από αριστερά και ο Ικάρντι με πλασέ σημείωσε το τελικό 3-1.

Ο MVP

Ο Βίκτορ Οσίμεν με την κεφαλιά στο αυτογκόλ του Μπάμπα και με ασίστ στον Γιουνούς Ακγκούν για το 2-1 παίρνει το βραβείο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο 2-1 της Γαλατά. Ο ΠΑΟΚ είχε ισορροπήσει, αλλά δέχθηκε γρήγορα μετά το 1-1 το δεύτερο γκολ και πριν γίνουν οι αλλαγές. Σημείο κλειδί και το χαμένο τετ α τετ του Κωνσταντέλια, αφού αν είχε προηγηθεί ο Δικέφαλος στο 45' θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Γαλατασαράι (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουβέντς, Αϊχάν (84' Γέλερ) , Σάντσες, Μπαρντάκσι, Γιάκομπς, Σάρα, Τορέιρα, Γιλμάζ (87' Μπατσουαγί), Ακγκούν (87' Κουτλού), Μέρτενς (78’ Ντεμίρμπεϊ), Οσίμεν (78’ Ικάρντι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Όττο, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Καμαρά (81’ Μπακαγιόκο), Τάισον, Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι).